ΚΟΣΜΟΣ

Κινητοποιείται με καθυστέρηση η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Κινητοποιείται με καθυστέρηση η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

H ελληνική κυβέρνηση καταρτίζει εθνικό σχέδιο δράσης και συντονίζει τις δράσεις της με Ισπανία και Ιταλία

Καθώς τα ναυάγια των δουλεμπορικών στη Μεσόγειο με θύματα τους πρόσφυγες τείνουν να γίνουν καθημερινή υπόθεση η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να κινητοποιείται έστω και καθυστερημένα με την υιοθέτηση κοινών προτάσεων από τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών χθες και την σύγκλιση Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη μετά τα αιτήματα Ολάντ, Ρέντσι και Τσίπρα.

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση καταρτίζει εθνικό σχέδιο δράσης και προσανατολίζεται σε συντονισμό των ενεργειών με την Ισπανία και την Ιταλία υπό την εποπτεία της ΕΕ ενώ στο εσωτερικό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η μεν αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση ότι για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων στα ελληνικά νησιά ευθύνεται η πολιτική ανοικτών συνόρων η δε κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις και προβάλλει ότι τα ναυάγια στην Ιταλία δείχνουν πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για μικροκομματική σκοπιμότητα και λαικισμό.

Χθες, Δευτέρα, το κοινό συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησε ομόφωνα το σχέδιο των 10 προτάσεων του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top