ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυπριακές εταιρείες συμμετέχουν σε πέντε προτάσεις Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Άμυνα

Κυπριακές εταιρείες συμμετέχουν σε πέντε προτάσεις Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Άμυνα

Κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμμετέχουν σε πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εξασφάλισαν συνολική χρηματοδότηση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με το Υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για «μεγάλη επιτυχία για την Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία».

Από το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθούν συνολικά 16 προτάσεις στις οποίες συμμετέχουν 180 διαφορετικές οντότητες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανέλθει στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Κύπρος κατέλαβε την πρώτη θέση σε συμμετοχή εταιρειών με ποσοστό 95%.

«H επιτυχία των κυπριακών εταιρειών αναδεικνύει το γεγονός ότι η Κύπρος μπορεί να συνεισφέρει έμπρακτα στον τομέα ανάπτυξης ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων. Η συμμετοχή των εταιρειών θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Προστίθεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης συγχαίρει θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας και τους ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία και στήριξη που προσφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για οικοδόμηση και ανάπτυξη του τομέα της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας που συμβάλει στην επιχειρησιακή αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς.

Aπό Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top