ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τοποθέτηση Οργανισμού Νεολαίας με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά από το άρθρο μαθήτριας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών

Τοποθέτηση Οργανισμού Νεολαίας με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά από το άρθρο μαθήτριας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών

Ως Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μας, μέσα από στοχευμένα προγράμματα και πολιτικές με τελικό ζητούμενο, την εκπλήρωση των στόχων και των επιδιώξεων τους, προς όφελος και της κοινωνίας.

Βασικό συστατικό αυτής της προσπάθειας είναι η συμμετοχή των νέων, η ενεργός πολιτότητα, η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και ο σεβασμός σε αρχές όπως της δημοκρατίας, της ισότητας, του διαλόγου κ.α.

Οποιαδήποτε ενέργεια, ηθελημένη ή ακούσια, παρεμποδίζει την ανάπτυξη των κατάλληλων συνθηκών και του κατάλληλου περιβάλλοντος, μέσα από το οποίο μπορούμε να πετύχουμε τα πιο πάνω, μας βρίσκει αντίθετους.

Θεωρούμε τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το δικαίωμα ενός παιδιού στην ελεύθερη έκφραση της άποψης του, άστοχη και περιττή. Η κάθε άποψη, εφόσον υποβάλλεται στη δημόσια σφαίρα συζήτησης σεβόμενη το ακροατήριο και τους συνομιλητές της, είναι καλοδεχούμενη. Εξάλλου είναι μέσα από τη ζύμωση διαφορετικών απόψεων που μια κοινωνία προχωρά. Αυτό θα αναμέναμε από όσους διαφωνούν. Την κατάθεση της αντίθετης άποψης για να γίνει διάλογος και να καταλήξουμε, προσωπικά, συλλογικά αλλά και θεσμικά, σε μια απόφαση.

Η νεολαία οφείλει να υποβάλλει απόψεις που μπορεί να ενοχλήσουν και να προκαλέσουν αντίδραση. Γιατί όπως είπε και ο Καζαντζάκης, «Νέος θα πει να επιχειρήσεις να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούργιο, καλύτερο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top