ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η AstroBank συμμετέχει στο σχέδιο για επιδότηση του επιτοκίου νέων επιχειρηματικών δανείων

Η AstroBank συμμετέχει στο σχέδιο για επιδότηση του επιτοκίου νέων επιχειρηματικών δανείων

Η AstroBank ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο σχέδιο για επιδότηση από την Κυβέρνηση του επιτοκίου νέων επιχειρηματικών δανείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα συμμετέχει ήδη με επιτυχία και στο κρατικό σχέδιο για επιδότηση επιτοκίου νέων στεγαστικών δανείων.

Το νέο Σχέδιο επιδοτεί το επιτόκιο επιχειρηματικών δανείων για τέσσερα χρόνια, με επιδότηση μέχρι 3,50% για τα πρώτα δύο χρόνια και 1,50% ή 2,00%, αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης, για τα τελευταία δύο χρόνια. Το μέγιστο ποσό του επιδοτούμενου δανείου δεν πρέπει να ξεπερνά τις €800.000 ανά όμιλο επιχειρήσεων και το ποσό του δανεισμού καθορίζεται βάσει ποσοστών που σχετίζονται με το μισθολογικό κόστος ή τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης, για το 2019.

Δικαιούχοι για ένταξη στο Σχέδιο είναι οι επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι που η αίτησή τους έχει εγκριθεί ή θα εγκριθεί μεταξύ 1/3/2020 και 31/12/2020, νοουμένου ότι έχουν κατά τη δεδομένη στιγμή ρυθμισμένες τις φορολογικές τους οφειλές και υποχρεώσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία και ήταν ‘μη προβληματικές’ (ως ορίζεται σε σχετικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κατά τις 31/12/2019. Από το Σχέδιο εξαιρούνται δάνεια τα οποία επωφελούνται από άλλα σχέδια επιχορήγησης επιτοκίου της Κυβέρνησης.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχέδιο, καλούνται να αποταθούν σε ένα από τα καταστήματα ή επιχειρηματικά κέντρα της AstroBank (Στοιχεία επικοινωνίας στο www.astrobank.com/stores-atms). Περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο στο http://mof.gov.cy/gr

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου Μαυρικίου



Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top