ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η κρίση στην Αν. Μεσόγειο και η στήριξη από τον Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η κρίση στην Αν. Μεσόγειο και η στήριξη από τον Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ στο επίκεντρο

Η εκπεφρασθείσα, δια του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στήριξη της χώρας του στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και οι εξελίξεις για την εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι διεργασίες ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα (17/08).

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις Μπάιντεν για τον Ερντογάν, η επίσπευση χρονοδιαγραμμάτων για μεγάλα έργα, ο μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού και η λίστα για τις φορολογικές υποχρεώσεις αξιωματούχων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Καθαρές κουβέντες ΗΠΑ» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ντείβιντ Χέιλ τονίζει τη σταθερή στήριξη των ΗΠΑ στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Επίσης γράφει για το βίντεο με τις δηλώσεις του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, ότι θα παραμερίσει τον Ερντογάν αν εκλεγεί. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος επέστρεψε σε μονοψήφιο αριθμό, με 7 κρούσματα κορωνοϊού την Κυριακή.
 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Εβδομάδα αποφάσεων για σχολεία» και γράφει ότι αρχίζουν οι επαφές της ειδικής ομάδας επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε την Τετάρτη να κατατεθεί πρόταση στον Υπουργό Υγείας για να αρχίσει διαβουλεύσεις με τον Πρόδρομο Προδρόμου. Αλλού γράφει ότι καταχώνιασαν κι άλλη λίστα στη Βουλή με τα φορολογικά αξιωματούχων. Επίσης γράφει για την έναρξη των έργων ανακατασκευής στην οδό Νίκου Παττίχη, στη Λεμεσό, στην παρουσία αστυνομικής δύναμης.
 
Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο θέμα του, υπό τον τίτλο «Στήνουν σκηνικό εκτόνωσης», ότι σκηνικό εκτόνωσης της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο στήνουν Αμερικανοί και Γερμανοί, πιέζοντας για την έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης τονίζει ότι η απροθυμία των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις είναι διαχρονικά λανθασμένη. Επίσης, γράφει ότι ως ανάσα για τις τουριστικές περιοχές της Κύπρου λειτούργησαν οι αργίες του Δεκαπενταύγουστου.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το πρώτο της θέμα υπό τον τίτλο «Σε ευρύ διάλογο καλεί η ΕΕ την Τουρκία» και γράφει ότι αμήχανα παρακολουθεί η Ευρώπη, αλλά και ο διεθνής παράγοντας τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, παρά τις εκκλήσεις να σταματήσεις τις όποιες παράνομες δραστηριότητες και να μπει σε διάλογο με την ΕΕ. Ακόμη, γράφει ότι αποτελεί στοίχημα η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης γράφει ότι επισπεύθηκαν χρονοδιαγράμματα για μεγάλα έργα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top