ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ανάπτυξη Καινοτομίας στη Μικρομεσαία Επιχείρηση

Η Ανάπτυξη Καινοτομίας στη Μικρομεσαία Επιχείρηση

Ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Η Ανάπτυξη Καινοτομίας στη Μικρομεσαία Επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο περιφερειακό κατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας στο Κίτι.

Η διάλεξη έγινε στο πλαίσιο σειράς επιμορφωτικών παρουσιάσεων - σεμιναρίων που διοργάνωσε το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, με επίκεντρο το «Σύγχρονο Επιχειρείν στις Μικρομεσαίες και Οικογενειακές Επιχειρήσεις,  από τις 12 Μαρτίου μέχρι τις 28 Απριλίου.

Βασικοί ομιλητές στη τελευταία διάλεξη ήταν ο Δρ. Ηλίας Χατζηηλίας, Λέκτορας Επιχειρηματικότητας και Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του UCLan Cyprus και ο Δρ. Πανίκκος Πουτζιουρής, Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων στο UCLan Cyprus.

Στο χαιρετισμό του ο Δρ. Παναγιώτης Ανδρέου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος Επιτροπείας του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου Λάρνακας, ανέπτυξε το ρόλο των Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην κυπριακή οικονομία. Είπε,  ότι παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην ισχύ, τον δυναμισμό και την μακροχρόνια σταθερότητα του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου μας, για αυτό πρέπει να είναι «Αισιόδοξες και αποφασισμένες για επιβίωση».

Στο βήμα του σεμιναρίου ανέβηκε στη συνέχεια ο κύριος Χατζηηλίας, ο οποίος ανέλυσε τον όρο «καινοτομία»  και πως συνδέεται με την επιχειρηματικότητα. Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι νέες επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύσσονται σε ένα πρωτοποριακό πλαίσιο.

Ο κύριος Πουτζιουρής παρουσίασε ορισμένες καινοτόμες επιχειρήσεις σε Κύπρο και Ευρώπη. Επικεντρώθηκε δε στη δημιουργία της καινοτομικής επιχειρηματικότητας εξ ανάγκης.

Στο τέλος του σεμιναρίου ακολούθησε κοκτέιλ πάρτυ. Οι συμμετέχοντες που παρευρέθηκαν σε όλες τις διαλέξεις των επιμορφωτικών σεμιναρίων έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

Το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας  μετά την επιτυχή διοργάνωση και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού υπόσχεται ότι στο προσεχές μέλλον θα επανέλθει με τη διοργάνωση νέων  ενδιαφέροντων σεμιναρίων και συνεδρίων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top