ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Στην Κύπρο πότε; «Αστυνομία για τα ζώα» θα λειτουργήσει πειραματικά στη Νορβηγία

Στην Κύπρο πότε; «Αστυνομία για τα ζώα» θα λειτουργήσει πειραματικά στη Νορβηγία

Οι αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας θα ιδρύσουν μια μικρή, πειραματική μονάδα που θα ειδικεύεται στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των ζώων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που έχει ελάχιστα προηγούμενα σε όλον τον κόσμο, η αστυνομία της κομητείας του Σορ-Τρόντελαγκ, στη δυτική Νορβηγία, θα αποσπάσει τρεις εργαζόμενους - έναν ντετέκτιβ, έναν νομικό σύμβουλο και έναν συντονιστή - στην υπηρεσία που θα μάχεται κατά της βίας σε βάρος των ζώων.

«Πρώτ' απ' όλα, είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με τα ζώα μας, να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους και να δίνεται μια συνέχεια όταν διαπράττονται εγκλήματα σε βάρος αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων», εξήγησε η υπουργός Γεωργίας Σιλβί Λίσταγκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Όσλο.

Ταυτοχρόνως, μια τέτοια μονάδα θα μπορούσε επίσης να συμβάλει «στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τις επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι ένα μέρος εκείνων που διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος ζώων, το κάνουν και εναντίον ανθρώπων», πρόσθεσε.

Το «πείραμα» της Νορβηγίας θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Οι οργανώσεις για την προστασία των ζώων χαιρέτισαν την πρωτοβουλία αυτή. «Η διαδικασία που συνίσταται στο να παίρνουμε στα σοβαρά τη βία σε βάρος των ζώων ξεκίνησε» είπε η Σίρι Μάρτινσεν, υπεύθυνη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Νώε».

Το 2014 είχαν γίνει 38 καταγγελίες για επεισόδια βίας σε βάρος ζώων, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK. Με βάση τη νορβηγική νομοθεσία, η βία εναντίον ζώων τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν ελάχιστες μονάδες «αστυνομίας ζώων», όμως παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα, η Ολλανδία και η Σουηδία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου Μαυρικίου



Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30πμ, θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top