ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: 'Όλοι θεωρούσαν ότι ήμασταν γραφικοί, 600 - 1000 τα ενεργά περιστατικά - Τι είπε για τις μάσκες στο περπάτημα και άλλες δραστηριότητες

Δρ. Καραγιάννης: 'Όλοι θεωρούσαν ότι ήμασταν γραφικοί, 600 - 1000 τα ενεργά περιστατικά - Τι είπε για τις μάσκες στο περπάτημα και άλλες δραστηριότητες

Δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου (24/10), ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Επιμέλεια: Άντρος Ιωάννου

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και την εκπομπή 'Πρωινό Δρομολόγιο', ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι μπορεί να έχουμε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε αυξητική τάση. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι υπάρχει γενική διασπορά του ιού και χρειάζεται προσοχή για να μην δούμε έκρηξη των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'θεωρώ ότι θα δούμε μια αύξηση τις επόμενες μέρες. Υπολογίζω ότι τα ενεργά περιστατικά κυμαίνονται μεταξύ 600 -1000'.

'Όλοι θεωρούσαν ότι ήμασταν γραφικοί και επαναλαμβάναμε εαυτούς. Θεωρώ ότι μας ήρθαν αρκετά κρούσματα από το εξωτερικό.Υπάρχουν άτομα που δεν δηλώνουν τις επαφές τους για να μην τους ταλαιπωρήσουν με τον περιορισμό και την διαδικασία ιχνηλάτησης', πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα με την χρήση της προστατευτικής μάσκας, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι στο περπάτημα, το τρέξιμο,την ποδηλασία, και άλλες αθλητικές δραστηριότητες δεν είναι αναγκαία η χρήση μάσκας. Σχετικά με τα κατοικίδια, τόνισε ότι κατά την διάρκεια της βόλτας δεν είναι αναγκαία η χρήση μάσκας, φτάνει να μην είμαστε σε επαφή με άλλα πρόσωπα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top