ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σχολεία, καταστήματα και malls - Τι φέρνουν οι χαλαρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σχολεία, καταστήματα και malls - Τι φέρνουν οι χαλαρώσεις

Οι ασκήσεις επί χάρτου συνεχίζονται από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης φόρμουλας που θα οδηγήσει στις χαλαρώσεις.

Η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει μια αισθητή βελτίωση το τελευταίο τετραήμερο και αυτό διαφαίνεται όχι τόσο από τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά από το βαθμό θετικότητας που εντοπίζεται με τα πρωτεία να συνεχίζει να κατέχει η Λεμεσός.

Τα ευχάριστα δυστυχώς σταματούν εδώ, αφού ο αριθμός των νοσηλευόμενων έφτασε σε νέο αρνητικό ρεκόρ. Ο δείκτης των νοσηλειών εξάλλου είναι και αυτός που καθορίζει την αυστηρότητα των μέτρων γι’αυτό και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Αυτό που παρατηρείται σε πρώτη φάση και με τα όσα διαμηνύουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, είναι το αντίκτυπο των μέτρων που είχαν θεσπιστεί πριν το lockdown της 10ης Ιανουαρίου και άρχισαν να φαίνονται μετά το πέρας των εορτών κυρίως λόγω του σημαντικού περιορισμού των συναθροίσεων.

Σχολεία και καταστήματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, ενώ αναμένεται να γίνουν συζητήσεις επί συζητήσεων όσον αφορά τον τρόπο που αυτά θ’ανοίξουν. Πάντως το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται προϊδεάζει για αργή, σταθερή και κλιμακωτή χαλάρωση ίσως και σε βαθμίδες ενώ αναφέρεται ρητά πως το θέμα της τηλεργασίας όπου κρίνεται ότι μπορεί να συνεχίσει πρέπει να συνεχίσει.

Παρά τις όποιες χαλαρώσεις, στόχος είναι η επιστροφή με φυσική παρουσία όσων πραγματικά είναι απαραίτητοι στο χώρο εργασίας τους έστω και με σειρά προτεραιότητας. Τα εμπορικά κέντρα φαίνεται να ακολουθούν στο πρώτο πρόχειρο πλάνο ενώ ακόμη αργότερα αναμένεται να λειτουργήσουν καφετέριες και χώροι εστίασης.

Στην ουσία, ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ αντιλαμβανόμαστε ότι οι χαλαρώσεις θα επέλθουν αντιστρόφως ανάλογα του κλεισίματος. Δηλαδή αυτά που έκλεισαν τελευταία θα ανοίξουν πρώτα και ανάποδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top