ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΡ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έρχονται μέτρα του περασμένου Μαΐου τον Φεβρουάριο - Έτσι θα διανύσουμε το επόμενο διάστημα

ΔΡ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έρχονται μέτρα του περασμένου Μαΐου τον Φεβρουάριο - Έτσι θα διανύσουμε το επόμενο διάστημα

Με τους περιορισμούς του περασμένου Μαΐου φαίνεται πως θα μοιάζουν τα μέτρα που περιμένουμε να δούμε στις Αρχές του επόμενου μήνα. Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στο ThemaOnline και έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις και εισηγήσεις για το πως θα είναι η κατάσταση το επόμενο διάστημα.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Καλή χαρακτηρίζει την επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, έχοντας πάντα στα υπόψιν του την μείωση του κόσμου που πηγαίνει για γρήγορα τεστ, όπως επίσης και το τι έγινε σε άλλες χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα: «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως πέσαμε κάτω από τα 200 κρούσματα και είμαστε κοντά στα 150. Θεωρώ πως σε μια δυο μέρες πρέπει να πέσουν και άλλο οι αριθμοί, εκτός και αν υπάρξει μια δυσάρεστη έκπληξη, που κανείς δεν το θέλει.», δήλωσε. 

Πότε θεωρείτε πως θα φτάσουμε τον αρχικό μας στόχο, να δούμε τον αριθμό κάτω από 100;

«Θεωρώ πως αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι μπορούμε να δούμε διψήφιο αριθμό ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.»

Ο κύριος Καραγιάννης δήλωσε στην ιστοσελίδα μας πως ο μεγαλύτερος προβληματισμός των χαλαρώσεων είναι οι συναθροίσεις, οι οποίες πρέπει να περιοριστούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα. Έτσι θεωρεί πως πρέπει να λειτουργήσει ξανά το εμπόριο και η αγορά, ενδεχομένως με SMS, για το πρώτο χρονικό διάστημα.

Αυτό συνεπάγεται με τα μέτρα που είχαμε τις πρώτες μέρες του περασμένου Μαΐου , δηλαδή να αυξηθούν τα SMS και να ανοίξουν κάποια καταστήματα. Αργότερα, όπως ανέφερε θα έχουμε σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με τους περιορισμούς κυκλοφορίας να εξαφανίζονται και τους χώρους εστίασης να ανοίγουν.

«Σίγουρα σκεφτόμαστε και τους οικονομικούς αλλά και τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Δεν θα είναι μακροχρόνιοι οι περιορισμοί»., είπε ο Δρ. Καραγιάννης. 

Η ελπίδα που έχουμε όλοι είναι ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα έχουμε καθόλου περιορισμούς και θα πάμε σε μια κατάσταση που θα θυμίζει αρκετά την κανονικότητα. Όπως είπε ο Δρ. Καραγιάννης δεν είναι απίθανο μέχρι τον ερχόμενο Μάιο να ανοίξουν και τα κέντρα αναψυχής, με κάποιες διαφορές, αλλά θα είναι όσο πιο κοντά ήταν και πριν κλείσουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top