ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αναμένουν τα αποτελέσματα για τα 280 θετικά δείγματα που στάλθηκαν στο ECDC

Αναμένουν τα αποτελέσματα για τα 280 θετικά δείγματα που στάλθηκαν στο ECDC

Ενδεχομένως αύριο θα λάβει το Υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα από τα πρώτα 280 θετικά στον κορωνοϊό δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τη διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης που αφορά στον εντοπισμό ή όχι του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από τα 280 θετικά στον κορωνοϊό δείγματα, που έχουν αποσταλεί στο ECDC, πιθανώς να παραληφθούν αύριο από το Υπουργείο, όπως τους έχουν ενημερώσει.
 
«Ελπίζω ότι θα τα παραλάβουμε αύριο, όπως μας ενημέρωσαν», ανέφερε η κ. Κυριάκου.

Η Κύπρος συνεχίζει να αποστέλλει δείγματα

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου η Κύπρος συνεχίζει να αποστέλλει δείγματα στο ECDC, σημειώνοντας ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις που γίνονται εκεί απαιτούν χρόνο, γι’ αυτό και καθυστερούν.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι η Κύπρος αποστέλλει στο ECDC ένα ποσοστό δειγμάτων αναλογικά, σε σχέση με τον αριθμό θετικών κρουσμάτων, που προκύπτουν ανά εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σε εννέα δείγματα, που εξετάστηκαν στην Κύπρο, εντοπίστηκε το βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού, που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πιο μεταδοτικό.

Τα εννέα θετικά κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, εντοπίστηκαν σε 24 δείγματα, που εξετάστηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Τα δείγματα που εξετάστηκαν αφορούσαν στην περίοδο 22 μέχρι 28 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, το μεταλλαγμένο στέλεχος από την Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία δεν βρέθηκε σε κανένα από τα δείγματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top