ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Γ ΑΚΕΛ: «δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να πετύχει ο ΟΚΥΠΥ στον ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει»

Γ.Γ ΑΚΕΛ: «δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να πετύχει ο ΟΚΥΠΥ στον ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει»

Ουσιαστική και περιεκτική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ και τον Εκτελεστικό Δ/ντή ο Γ.Γ. ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στα νοσοκομεία, τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές.

«Το πρώτο που θέλω να ξεκαθαρίσω με δεδομένα τα προβλήματα τα οποία έχει προκαλέσει η πανδημία στα δημόσια νοσηλευτήρια, η απαίτησή μας ως ΑΚΕΛ είναι να επεκταθεί η περίοδος στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων από την κυβέρνηση», ανέφερε ο κύριος Κυπριανού και συνέχισε, «Είχαμε πει ότι αυτή η στήριξη θα ήταν για περίοδο 5 χρόνων αλλά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας, θεωρώ ότι επιβάλλουν την επέκταση αυτής της στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Πέραν τούτου έχουμε συζητήσει για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα νοσοκομεία θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διεκπεραίωση της μελέτης η οποία γίνεται για την οργάνωση των νοσοκομείων με τη δημιουργία των απαραίτητων δομών, την στελέχωση, την κατάλληλη στελέχωση και την ανάλογη αυτονόμηση έτσι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Εκείνο το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει αρμονική συνεργασία του ΔΣ του Οργανισμού, της Δ/νσης και των Εκτελεστικών Δ/ντών στα νοσοκομεία και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες του έντονου ανταγωνισμού που έχουν δημιουργηθεί με όλα τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στον τομέα της υγείας στην Κύπρο».

Ο Γ.Γ. ΑΚΕΛ ανέφερε ότι θα συνεχίσουν τις επαφές με το ΔΣ και την Δ/νση του ΟΚΥΠΥ για να συμβάλουν όσο το δυνατό περισσότερο με τους δικούς τους προβληματισμούς στην στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να πετύχει ο ΟΚΥΠΥ στον ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top