ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιστολή βόμβα προς Γεν. Εισαγγελέα και Αρχηγό Αστυνομίας - Αποκαλύψεις για μυστικές ενέργειες στην υπόθεση Αλεξούι

Επιστολή βόμβα προς Γεν. Εισαγγελέα και Αρχηγό Αστυνομίας - Αποκαλύψεις για μυστικές ενέργειες στην υπόθεση Αλεξούι

Με επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας, προχώρησε ο δικηγόρος υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Ρούντολφ Ντίτι.

Σήμερα Παρασκευή (16/4), ο κ. Αντώνης Δημητρίου ζητά την παρέμβασή τους για άγνωστα θέματα όπως αναφέρει προς εκείνους, που σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία της υπόθεσης των προαναφερόμενων.

Αυτούσια η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Καταρχήν θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έχει διασφαλίσει και διασφαλίζει το ακέραιο, το άμεμπτο, το αμερόληπτο και το δίκαιο της ενώπιον του διαδικασίας η οποία αφορά τους πελάτες μας, Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ Ντίτι και είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη μας προς το Δικαστήριο.

Η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά καθόλου την δικαστική διαδικασία που διεξάγεται ενώπιον του Δικαστηρίου, αλλά αφορά την δικαιοσύνη υπό την ευρύτερη της έννοια και υπόσταση, αφού καθώς εξελίσσεται αυτή η υπόθεση, γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων τέτοιων, που θίγουν το θεμέλιο της δικαιοσύνης που υπηρετούμε.

Όπως είπε και ο Πλούταρχος «Ανάμεσα στους ανθρώπους, σπάνια βρίσκει κανείς την ανδρεία και τη φρόνηση, απ' όλα δε τα αγαθά το πιο σπάνιο είναι η δικαιοσύνη».

Θέλω να τονίσω ότι, επειδή τόσο εμείς οι δικηγόροι Υπεράσπισης, όσο και η Αστυνομία αλλά και η Νομική Υπηρεσία, είμαστε μέρος της ευρύτερης έννοιας της δικαιοσύνης η οποία εμπεριέχει όλους τους προαναφερόμενους θεσμούς, θα θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε κάποια γεγονότα τα οποία, σαν Υπεράσπιση θεωρούμε ότι θίγουν αυτά που οφείλουμε όλοι οι θεσμοί να υπηρετούμε.

Συγκεκριμένα, ο παραπονούμενος στην υπόθεση αυτή, ο οποίος σύμφωνα με ένταλμα έρευνας της αστυνομίας είναι πρόσωπο για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες για εμπλοκή του σε τοκογλυφίες και διακίνηση ναρκωτικών, κατά τη μαρτυρία του στο Δικαστήριο βρέθηκε να κρατά κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας που έδωσε κατάθεση τον Γενάρη του 2021, ενώ η ακρόαση της υπόθεσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη του 2020, ενώ σύμφωνα με ισχυρισμούς της Αστυνομίας και του λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας, ο λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας δεν είχε ιδέα περί της ύπαρξης της. Σκεφτείτε!

Χθες δυστυχώς, ακούσαμε από μάρτυρες κατηγορίας, δηλαδή μάρτυρες που προσάχθηκαν στο Δικαστήριο από τον λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, πράγματα τα οποία δυστυχώς θίγουν και πλήττουν την ευρύτερη έννοια της δικαιοσύνης.

Ακούσαμε από μάρτυρα κατηγορίας ότι, ενώ βρισκόταν στον προθάλαμο του Δικαστηρίου έτοιμος να μαρτυρήσει, εκεί βρισκόταν και ο παραπονούμενος αλλά και ο επόμενος μάρτυρας κατηγορίας, γνωστό πρόσωπο στην Αστυνομία.

Και όχι μόνο ο μάρτυρας αυτός κλήθηκε να μαρτυρήσει υπό το φόβο ότι η μαρτυρία του ακουγόταν από τον παραπονούμενο και τον στενό του φίλο και επόμενο μάρτυρα, αλλά ακούσαμε κατά την αντεξέταση του χθές, 15/04/2021, κάτι το πρωτοφανές και λυπηρό.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας εκλήθη στο ΤΑΕ Λευκωσίας από το λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας στην παρουσία αστυνομίας , για να τον προετοιμάσουν για την μαρτυρία του στο Δικαστήριο, κάτι το οποίο είναι ανεπιθύμητο καθότι, μια τέτοια προετοιμασία, αν επιβάλλεται να γίνει, είναι θεμιτό να γίνεται στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας και όχι μέσα σε ένα Αστυνομικό Σταθμό όπου αναπόφευκτα υπάρχει πίεση σε ένα μάρτυρα μόνο και μόνο από την παρουσία μεγάλου αριθμού Αστυνομικών.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά τη δεδομένη στιγμή που βρισκόταν ο μάρτυρας κατηγορίας στο ΤΑΕ Λευκωσίας και τον προετοίμαζαν, ενώπιον του εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, εισήλθε του συγκεκριμένου γραφείου ο παραπονούμενος και συνομίλησε με το μάρτυρα.

Διερωτόμαστε γιατί βρισκόταν στο ΤΑΕ Λευκωσίας ο παραπονούμενος την ίδια ώρα που καλέστηκε και ο μάρτυρας για προετοιμασία και ποιος του επέτρεψε να είναι εκεί, αλλά ακόμα χειρότερα, να εισέλθει μέσα στο δωμάτιο όπου βρισκόταν μάρτυρας που έπετο να μαρτυρήσει στο Δικαστήριο την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα ο παραπονούμενος πηγαινοέρχεται και εισέρχεται εντός των κτιρίων του Δικαστηρίου Λευκωσίας με συνοδεία Αστυνομίας μετά από απαίτηση του και χωρίς κανένα ουσιαστικό ή νομότυπο λόγο.

Η συμπεριφορά, οι πράξεις αλλά και η μαρτυρία που ακούστηκε στο Δικαστήριο, δημιουργεί εύλογες απορίες ως προς το ποιος τελικά κατευθύνει τον τρόπο παρουσίασης αλλά και την μαρτυρία που θα ακουστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, ο παραπονούμενος, η Αστυνομία ή ο λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας;

Ζητούμε άμεσα την προστασία και την παρέμβαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα οι οποίοι, είμαστε βέβαιοι ότι δεν γνωρίζουν για αυτά τα πράγματα, για να διασφαλίσουν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας ευνομούμενης πολιτείας, ήτοι την δικαιοσύνη.

Δεν ζητούμε ευνοική μεταχείριση, παρά μόνο την διασφάλιση των ελάχιστων εχέγγυων που προνοεί το Σύνταγμα μας, δηλαδή της δίκαιης δίκης.

Λυπούμαστε πολύ που είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην παρούσα επιστολή και επαναλαμβάνουμε ότι, δεν αφορά κάτι για το οποίο έχει ευθύνη το Δικαστήριο ή μπορεί να ελέγξει με οποιοδήποτε τρόπο.

Θεωρήσαμε καθήκον μας να προβούμε στην παρούσα επιστολή, γιατί στο τέλος της ημέρας, όχι μόνο σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και σε όλα τα δημοκρατικά κράτη, οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, μέχρις ώτου το Δικαστήριο αποφασίσει το αντίθετο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι για να μάθουν οι άνθρωποι ν' αγαπούν το δίκαιο, πρέπει να τους δείξεις τα αποτελέσματα της αδικίας.

Με εκτίμηση,

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ – ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top