ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΚΥΣΥ ζητά άμεσα συνάντηση με Υπουργό Υγείας για θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Η ΕΚΥΣΥ ζητά άμεσα συνάντηση με Υπουργό Υγείας για θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, στο αίτημά της να έχει συνάντηση μαζί του για να συζητήσουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρει, «στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρόλο ότι η εκτίμηση της ΕΚΥΣΥ και των συνταξιούχων είναι θετική σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ». 

Σε ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι σε νέα επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό, στις 15 Απριλίου, επαναλαμβάνει την εισήγησή της για καθορισμό συνάντησης το συντομότερο δυνατό και προσθέτει ότι είχε καθοριστεί συνάντηση στις 19 Οκτωβρίου 2020, η οποία αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων που προέκυψαν τη χρονική εκείνη περίοδο με την πανδημία.
 
«Η πλειοψηφία των συνταξιούχων, των χρόνια ασθενών, των αιχμαλώτων, των παθόντων κτλ., συγκρίνοντας το κόστος που είχαν προηγουμένως ως κάτοχοι της δωρεάν κάρτας νοσηλείας σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, τώρα με το ΓεΣΥ αναγκάζονται να πληρώνουν περισσότερα χρήματα», αναφέρει και προσθέτει ότι «αρκετά φάρμακα που είναι απαραίτητα για τους ηλικιωμένους δεν καλύπτονται, όπως τα αντιγριπικά, το σιρόπι βήχα, τα παυσίπονα, οι αντιφλεγμονώδεις φαρμακευτικές κρέμες, οι βιταμίνες οι οποίες είναι αναγκαίες, οι ενέσεις ή χάπια οστεοπόρωσης κ.α».
 
Επιπρόσθετα, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι αρκετά φάρμακα που έπαιρναν οι συνταξιούχοι για χρόνια προηγουμένως από τα κρατικά φαρμακεία, τώρα αυτά είναι εκτός ΓεΣΥ και υποχρεώνονται να τα αγοράζουν από τα ιδιωτικά φαρμακεία στην κανονική τους τιμή.
 
Αναφορικά με τα αιτήματα της, η ΕΚΥΣΥ ζητά τόσο όλα τα φάρμακα που έπαιρναν από τα κρατικά νοσηλευτήρια - φαρμακεία  οι συνταξιούχοι να τα  παίρνουν τώρα από τα φαρμακεία καταβάλλοντας μόνο τη συμπληρωμή (€1) όσο και διαφοροποίηση της εισφοράς των συνταξιούχων που είναι στο 2.65% ώστε να μην επηρεάζεται το βιοτικό τους επίπεδο, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Επίσης, η ΕΚΥΣΥ ζητεί να μην υπάρχει ανώτερο όριο επισκέψεων στους προσωπικούς γιατρούς.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top