ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καταγγελία συζύγου καρκινοπαθούς στο Τhemaonline: «Πλήρωνα 400 ευρώ σε ασφάλειες και ΓΕΣΥ και δεν μπορεί να με καλύψει κανείς όταν τους χρειάστηκα»

Καταγγελία συζύγου καρκινοπαθούς στο Τhemaonline: «Πλήρωνα 400 ευρώ σε ασφάλειες και ΓΕΣΥ και δεν μπορεί να με καλύψει κανείς όταν τους χρειάστηκα»

Πλήρωναν 400 ευρώ εισφορές σε ΓΕΣΥ και ομαδική ασφάλεια υγείας και όταν χρειάστηκε επέμβαση τα πλήρωσε από την τσέπη.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί καταγγελία που έγινε στο Themaonline από σύζυγο καρκινοπαθούς για το Γενικό Σύστημα Υγείας στην Κύπρο, αλλά και τις εξωτερικές ασφάλειες υγείας.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα πριν μερικούς μήνες εν μέσω πανδημίας χρειάστηκε επέμβαση καρδιάς η σύζυγος του μετά από έμφραγμα. Νοσηλεύθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου της έγινε καθετηριασμός και οι θεράποντες ιατροί τους ενημέρωσαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε επέμβαση. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα η κατάσταση στο ΓΝΛ δεν ήταν καλή. «Επικρατούσε κατάσταση χάους» όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μας ανέφερε για έλλειψη προσωπικού μέχρι έλλειψη κουβερτών αλλά και δωματίων για τους νοσηλευόμενους. Αυτή η εικόνα ήταν και που τους ανάγκασε να μεταβούν σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο για την επέμβαση ανοικτής καρδιάς της συζύγου του και συγκεκριμένα στο American Heart στη Λευκωσία.

Προς έκπληξη τους ενημερώθηκαν από την προσωπική τους ασφάλεια ότι η επέμβαση λόγω του ότι μπορεί να γίνει μέσω ΓΕΣΥ και το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο δεν είναι εγγεγραμμένο, δεν μπορούν να τους καλύψουν τα έξοδα.

Και εδώ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ίδιο. «Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δίνω πέραν των 400 ευρώ το μήνα για να έχω σωστή παροχή υγείας κι όταν την χρειαστώ να πληρώνω άλλα από την τσέπη, ειδικά μια τόσο δύσκολη στιγμή που έπρεπε να βρω το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ για να σώσω τη ζωή της συζύγου μου», πράγμα που ήταν αδύνατο όπως μας ανέφερε.

Ο καταγγέλλον θέλησε να προχωρήσουμε στην δημοσίευση της ιστορίας του γνωρίζοντας πως ο ίδιος δεν μπορούσε πλέον να βοηθηθεί περεταίρω αλλά για να ευχαριστήσει τον Δρ Δημήτρη Σοφοκλέους, στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο American Heart στη Λευκωσία, που τους στήριξε και διευθέτησε να πληρώσουν μόνο 15 χιλιάδες αντί 35 000 που ήταν το αρχικό ποσό.

Αλλά και να φωτίσει τα προβλήματα στον τομέα της υγείας έτσι ώστε μια μέρα «να έχουμε την παροχή υγείας που μας αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top