ΚΟΣΜΟΣ

Άρση της απαγόρευσης μη αναγκαίων ταξιδίων από σήμερα στο Βέλγιο

Άρση της απαγόρευσης μη αναγκαίων ταξιδίων από σήμερα στο Βέλγιο

To  Βέλγιο καταργεί από σήμερα τις διατάξεις περί απαγόρευση μη απαραίτητων ταξιδίων από τη χώρα, αλλά θα ενισχύσει τους ελέγχους κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές.


Σύμφωνα με την Karine Moykens, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας για Τεστ και Ιχνηλάτηση, που μίλησε στην Sudpresse, οι ταξιδιώτες θα καλούνται να εξεταστούν δύο φορές μετά την άφιξή τους. “Θα παρακολουθούμε ακόμη καλύτερα τις εξετάσεις των εισερχομένων. Μέχρι τώρα, επικοινωνούμε μαζί τους κατά την άφιξή τους. Εάν δούμε ότι την 5η μέρα δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού με τον κωδικό ενεργοποίησης που τους στείλαμε για διενέργεια δεύτερου τεστ, θα επικοινωνούμε εκ νέου μαζί τους για να τους υπενθυμίσουμε την υποχρέωση για τεστ και κατά την 7η ημέρα μετά την άφιξή τους”. Η ίδια αναφέρθηκε και στην πιθανότητα διενέργεια ελέγχων τήρησης των υποχρεώσεων.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη πανδημίας, από μέχρι και Απριλίου 2021, ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων στο Βέλγιο είναι 3.529, μειωμένος κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano.

Το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι 949.996.

Ο ημερήσιος όρος θανάτων κατά το ίδιο διάστημα είναι 38,9 (-9,6%), ενώ το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας είναι 23.747 (12.146 στη Φλάνδρα, 3.020 στη Βαλλονία και 8.581 στις Βρυξέλλες).

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγών είναι 234,4 (-8%).

Χθες νοσηλεύονταν 3.000 άτομα στα νοσοκομεία της χώρας (+89 σε σχέση με προχθές), εκ των οποίων οι 933 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+9) και 555 διασωληνωμένοι (+11).

Ο αριθμός μολύνσεων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους είναι 432,3 (+14%), ενώ το ποσοστό θετικότητας είναι 9,9%. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι στο 0,95.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν διενεργηθεί 11.985.089 τεστ. Ο ημερήσιος μέσος όρος σε τεστ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 40.729.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 2.260.513 άτομα με την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 24,6% του ενήλικου πληθυσμού, και 704.248 με τη δεύτερη δόση (7,6%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top