ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέα μέτρα κορωνοϊού: Μπέρδεμα με δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία – Ξεκαθαρίζει το Υπ Υγείας τι ισχύει στην εκπαίδευση

Νέα μέτρα κορωνοϊού: Μπέρδεμα με δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία – Ξεκαθαρίζει το Υπ Υγείας τι ισχύει στην εκπαίδευση

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα δίνει το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά την εκπαίδευση. 

- Τι ισχύει για τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και την προδημοτική και ειδική εκπαίδευση;
Οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και η προδημοτική του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

- Τι ισχύει για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κέντρων και πώς θα διδάσκονται τα ιδιαίτερα απογευματινά μαθήματα;
Τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα παραμένουν κλειστά και η εκπαίδευση γίνεται διαδικτυακά μέσω τηλεκπαίδευσης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Νοείται ότι επιτρέπεται η διδασκαλία με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (1+1).

-Το μέτρο για διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων εφαρμόζεται ενδεικτικά σε περιπτώσεις όπως: μαθήματα μουσικής (μουσικά όργανα, φωνητική, χορωδία, κοκ), ζωγραφικής, τέχνης, γυμναστικής, χορού, θεάτρου, ξένων γλωσσών, ενισχυτική διδασκαλία σχολικών μαθημάτων (μαθηματικά, χημεία, φυσική, ιστορία, κτλ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top