ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρους: Το ατιμώρητο έγκλημα της γενοκτονίας των Αρμενίων κατακρεουργεί την ηθική υπόσταση του κόσμου

Θεοχάρους: Το ατιμώρητο έγκλημα της γενοκτονίας των Αρμενίων κατακρεουργεί την ηθική υπόσταση του κόσμου

H βαρβαρότητα και η φρίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων γεμίζει αποτροπιασμό το γεγονός ότι ένα και πλέον αιώνα μετά, η Τουρκία διαστρεβλώνει τα γεγονότα και συνεχίζει την πολιτική της άρνησης και την απόκρυψη της Γενοκτονίας, αναφέρει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους σε δήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας, προσθέτοντας ότι όσο αυτό το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, τόσο κατακρεουργεί την ηθική υπόσταση του σύγχρονου κόσμου.

 
Η κ. Θεοχάρους παρατηρεί ότι η Τουρκία συνεχίζει ατιμώρητη τις ίδιες πρακτικές στην Κύπρο και στο Αρτσάχ, στην Μεσόγειο και στον Καύκασο, διατυπώνοντας τη θέση ότι τα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και άλλων Χριστιανικών λαών στην περιοχή μας δεν μπορεί να διαγράφονται από την καταγεγραμμένη ιστορία.
 
Συνεχίζοντας προσθέτει ότι οι Αρμένιοι και οι Έλληνες κράτησαν άσβεστες τις μνήμες οι οποίες μέσα από το πέρασμα του χρόνου και μέσα από μαρτυρίες έχουν γίνει ιστορικό υλικό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
 
Διευκρινίζει επίσης ότι ο δικός μας πολιτισμός, το ήθος και αρχές μας, δεν επιζητούν εκδίκηση, αλλά θέλουμε Ειρήνη, που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Δικαιοσύνη και Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την απολογία της Τουρκίας και την Απελευθέρωση της Κύπρου και του Αρτσάχ.
 
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης τιμώντας και μνημονεύοντας τα θύματα της Γενοκτονίας, "σαν πρόκα πρέπει να καρφώνεται η κάθε λέξη" που εκστομίζουμε, σαν πέλεκυς και σαν τσεκούρι πρέπει να μαστιγώνουν τον αέρα οι φράσεις για να χαρακώνονται οι συνειδήσεις και να εγείρονται, για να σημαίνει συναγερμό στις ψυχές των ανθρώπων η πολιτική παράκρουση που επιδιώκει την συνθηκολόγηση και την παραγραφή του εγκλήματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top