ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΙΟΛΙΤΗ: Είναι το δεύτερο Πάσχα που θα περάσουμε με περιορισμούς- Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη οδός

ΓΙΟΛΙΤΗ: Είναι το δεύτερο Πάσχα που θα περάσουμε με περιορισμούς- Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη οδός

Μήνυμα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Έμιλυς Γιολίτη για το Πάσχα

Οι ιδιάζουσες συνθήκες και οι δύσκολες μέρες που περνά η Κύπρος, έχουν καταδείξει με τον πιο έντονο τρόπο την αξία που έχει η ζωή, η υγεία και οι πολύτιμες στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας, αξίες που συχνά προσπερνάμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η πανδημία και η έξαρσή της, το τελευταίο διάστημα, μας έχει αναγκάσει να αναθεωρήσουμε σκέψεις και ενέργειές μας και να προβληματιστούμε για το πραγματικό νόημα της ζωής.

Είναι το δεύτερο Πάσχα που θα περάσουμε με περιορισμούς και εύχομαι να είναι το τελευταίο. Ακούω συχνά παράπονα από συμπολίτες μου ότι τα μέτρα είναι σκληρά και ότι επήλθε κόπωση. Κατανοώ τη δυσφορία και αναγνωρίζω τις μέχρι τώρα θυσίες σας. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη οδός, αν πράγματι θέλουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, από το να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να φοράμε σωστά τις μάσκες μας, να τηρούμε τις αποστάσεις και να εμβολιαστούμε.

Τα μέλη της Αστυνομίας που θα εργάζονται και κατά τις εορταστικές μέρες, πέραν των υπόλοιπων καθηκόντων τους, θα συνεχίσουν να διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Σας καλώ, με αίσθημα ευθύνης, να συνεχίσετε να τηρείτε τα μέτρα και να διευκολύνετε, παρά να δυσχεραίνετε το έργο της Αστυνομίας. Είναι με τη δική σας συνεργασία που θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα.

Η υφιστάμενη κατάσταση δεν ευχαριστεί κανέναν, αλλά είναι από τον καθένα από εμάς που εξαρτάται να τη βελτιώσουμε και να την αλλάξουμε.

Παρά το ότι οι διακινήσεις αυτές τις μέρες είναι περιορισμένες καλώ, επίσης, όσους θα διακινηθούν στους δρόμους να είναι προσεκτικοί και να προστατέψουν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή. Μιας στιγμή απερισκεψίας ή αλόγιστης συμπεριφοράς στους δρόμους, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top