ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tσαβούσογλου:Πρόσφορο έδαφος για λύση του Κυπριακού

Tσαβούσογλου:Πρόσφορο έδαφος για λύση του Κυπριακού

Υπάρχει κοινή πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στην Άγκυρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι η επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις είναι απόδειξη ότι και στην ε/κ πλευρά υπάρχει πολιτική βούληση.

Οι χθεσινές δηλώσεις του για το Κυπριακό, δήλωσε, παρερμηνεύθηκαν και ότι η Τουρκία υποστηρίζει ομοσπονδιακή λύση δύο ιδρυτικών κρατιδίων στο πλαίσιο της δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου, που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, δήλωσε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας πως πρέπει να αποκατασταθεί η Κύπρος ως κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο και φιλικό σε όλους και ιδιαίτερα προς Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top