ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Διάσκεψη Προέδρων Βουλής της ΕΕ για την ψηφιοποίηση, ο Αδάμος Αδάμου

Σε Διάσκεψη Προέδρων Βουλής της ΕΕ για την ψηφιοποίηση, ο Αδάμος Αδάμου

Στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Χωρών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διοργανώθηκε από το γερμανικό Κοινοβούλιο, συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συζήτηση του θέματος της ψηφιοποίησης και του αντίκτυπού της στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ο Πρόεδρος της Βουλής ανάφερε ότι η ευρεία χρήση των νέων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας που έχουν σταδιακά κατακτήσει και διαφοροποιήσει τη δημόσια σφαίρα εισάγοντας ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών δημόσιων χώρων λόγου, δεν πρέπει να παραμείνει ανεξέλεγκτη.
 
Η χρήση τους, όπως σημείωσε ο Δρ Αδάμου, πρέπει να οριοθετείται από υποχρεώσεις και ευθύνες, που είναι απαραίτητες για τη νόμιμη λειτουργία των δημοκρατικών κοινωνιών. Η ψηφιοποίηση του κοινωνικού διαλόγου και η διάδοση πληροφοριών, υπογράμμισε, όχι μόνο ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα εισάγει τις δημοκρατικές κοινωνίες σε νέες απειλές, όπως η ρητορική μίσους, η παραπληροφόρηση και οι ψεύτικες ειδήσεις, οι οποίες σταδιακά τις καθιστούν πιο ευάλωτες σε ξένες παρεμβάσεις.

Όντας κοινοβουλευτικοί, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι καθήκον μας σε αυτήν τη νέα ψηφιακή εποχή, να υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές μας αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών μας ενάντια στην αυξανόμενη δύναμη των λίγων μεγάλων πλατφόρμων που λειτουργούν ως φύλακες της ψηφιακής πληροφορίας.
 
Κάνοντας αναφορά, αφενός, στην προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δέσμη Μέτρων Νομοθετικών Πράξεων για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και το Εμπόριο, και αφετέρου, στη διαμόρφωση μιας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, o Δρ Αδάμου ανάφερε ότι αποτελούν βήματα προς την ορθή κατεύθυνση. Τα εργαλεία αυτά, υπογράμμισε, συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στις κοινές προκλήσεις που απορρέουν από το συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο απειλεί τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top