ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτή η χώρα είναι δική μας» - Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε η τ/κ πλατφόρμα υπέρ της ΔΔΟ

«Αυτή η χώρα είναι δική μας» - Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε η τ/κ πλατφόρμα υπέρ της ΔΔΟ

Τη στήριξή της στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας εκφράζει σε επιστολή της προς τον ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας», εκφράζοντας, παράλληλα, λύπη γιατί η άτυπη συνάντηση στη Γενεύη δεν απέφερε αποτέλεσμα και ζητώντας από τον κ. Γκουτέρες να εντείνει τις προσπάθειές του για μια συμφωνία άμεσα που θα οδηγήσει στη δημιουργία της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην επιστολή η πλατφόρμα γράφει στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι έχει την πεποίθηση πως η πιο ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η φόρμουλα μιας ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου στη βάση της πολιτικής ισότητας, διζωνική, δικοινοτική, με μια κυριαρχία, μία υπηκοότητα, μία διεθνή προσωπικότητα.

Η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» επισημαίνει πως η πρόταση που κατέθεσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη Γενεύη για δύο χωριστά κράτη έχει «έλλειψη σοβαρότητας και δημιουργικότητας» και «δεν γίνεται αποδεκτή από την τ/κ κοινότητα».

Αναφέρει επίσης ότι με παρέμβαση της Τουρκίας στη βούληση της τ/κ κοινότητας, εκλέγηκε ο Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία της και πως αυτός δεν εκπροσωπεί την πολιτική βούλησή της.

Προσθέτει ότι «η κοινότητά μας απορρίπτει σθεναρά την πρόταση για δύο χωριστά κράτη που δεν συνάδει με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ και τις συμφωνίες ίδρυσης της ΚΔ». Αυτή η πρόταση, προστίθεται, είναι το προϊόν της νοοτροπίας της θεωρίας «η μη λύση είναι λύση», καθιστώντας την τ/κ κοινότητα «πολιτικό όμηρο», κάτι που «μας έχει αφήσει αντιμέτωπους με τη διαδικασία αφανισμού της κοινότητάς μας και τη δημιουργία εμποδίων στο θέμα των ΜΟΕ».

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top