ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΝΜ: Η πολιτεία να εφαρμόσει στρατηγικές για πιο ίση και δίκαιη κοινωνία

ΠΑΣΥΝΜ: Η πολιτεία να εφαρμόσει στρατηγικές για πιο ίση και δίκαιη κοινωνία

Η πολιτεία πρέπει να εξετάσει σοβαρά τους κοινωνικούς προσδιοριστικούς παράγοντες της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της φτώχειας, της κακής διατροφής, της εκπαίδευσης και της ανεργίας και να εφαρμόσει στρατηγικές, που θα καταστήσουν την κοινωνία πιο ίση και πιο δίκαιη, τονίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου, η ΠΑΣΥΝΜ αναφέρει ότι «εάν όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τους καρπούς της εργασίας τους ή υποστηρίζονται από ένα δίχτυ ασφαλείας που τους παρέχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, τότε το όφελος είναι για όλη την κοινωνία».

Όπως αναφέρει η «η πανδημία μας αποκάλυψε ότι αν δεν υπάρξει δραστική επαναφορά σε πολιτικές και πρακτικές με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας, δεν θα επιτύχουμε τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνοντας ότι «το όραμα των νοσηλευτών για τη μελλοντική φροντίδα υγείας τους τοποθετεί σε θέσεις επιρροής και εξουσίας ώστε να συνδράμουν σε περισσότερες ανθρωποκεντρικές και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στην φροντίδα υγείας και κατά συνέπεια, σε πιο θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους και τις κοινότητες τους οποίους υπηρετούν».

Ο ΠΑΣΥΝΜ διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι θα συνεχίσει να προωθεί το νοσηλευτικό επάγγελμα, έτσι ώστε οι νοσηλευτές να μπορούν να παρέχουν φροντίδα υγείας για όλους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top