ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υφ. Καινοτομίας: Σκέψεις για Πύλη Εμβολιασμού αποκλειστικά για AstraZeneca χωρίς ηλικιακό περιορισμό

Υφ. Καινοτομίας: Σκέψεις για Πύλη Εμβολιασμού αποκλειστικά για AstraZeneca χωρίς ηλικιακό περιορισμό

Η ψηφιοποίηση του Safepass, το ενδεχόμενο παράλληλης Πύλης Εμβολιασμού για AstraZeneca και τα προβλήματα της Πύλης Εμβολιασμού μίλησε στην πρωινή εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Ο κύριος Κόκκινος είπε πως τις επόμενες ημέρες θα εφαρμοστεί το μέτρο αποστολής SMS στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, το οποίο θα οδηγεί σε έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο από όπου θα μπορούν να «κατεβάσουν» το Safepass σε μορφή PDF.

Ένα μέτρο που πάρθηκε έπειτα από την ανησυχία των πολιτών αν χάσουν ή καταστραφεί το υφιστάμενο Safepass τους. Ο Υφυπουργός Καινοτομίας δεν ήταν μάλιστα αρνητικός ως προς την τακτική που ακολουθούν αρκετοί πολίτες να φωτογραφίζουν το Safepass τους πολίτες ώστε να το έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα και να το επιδεικνύουν στους αρμόδιους για έλεγχο.


Σε ότι αφορά στα παράπονα γιατρών και φαρμακοποιών ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Πύλη του ΓεΣΥ όταν παρουσιάζονται προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού, ο κύριος Κόκκινος είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για πλήρη αποσύνδεση των δύο ηλεκτρονικών συστημάτων για αντιμετώπιση του ζητήματος.


Για σχεδιασμό μιας «παράλληλης» Πύλης Εμβολιασμό έκανε λόγο ο Υφυπουργός Καινοτομίας. Ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιοι λειτουργοί και το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ώστε οποιαδήποτε ηλικία να μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca το οποίο υπάρχει διαθέσιμο σε μεγάλες ποσότητες.

«Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και είναι θέμα του Υπουργείου Υγείας, είναι να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, είτε με τρόπο ελεγχόμενο, είτε για όλες τις ηλικίες ανάλογα με τα εμβόλια. Δηλαδή για παράδειγμα AstaZeneca θα μπορεί κάποιος να κλείνει ανεξαρτήτως ηλικίας γιατί υπάρχει περιθώριο. Τα υπόλοιπα εμβόλια η ροή των παραλαβών είναι πιο μικρή και δεν μπορούμε να το ανοίξουμε για όλες τις ηλικίες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top