ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόπους ενίσχυσης σχέσεων συζήτησαν Δήμαρχος Λεμεσού και Κινέζος Πρέσβης

Τρόπους ενίσχυσης σχέσεων συζήτησαν Δήμαρχος Λεμεσού και Κινέζος Πρέσβης

Στην προώθηση κοινών δράσεων, για ενίσχυση των σχέσεων της Λεμεσού και Κίνα, συμφώνησαν σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και ο νέος Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του δευτέρου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού. 

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολαϊδης, η Λεμεσός φιλοξενεί πολλούς «φίλους από την Κίνα, μια δραστήρια κοινότητα της πόλης, με την  οποίαν έχουμε εξαιρετικές σχέσεις».
 
Υπενθυμίζοντας ότι πριν από την πανδημία οργανώνονταν κοινές εκδηλώσεις, όπως το Κινέζικο Πολιτιστικό Φεστιβάλ, ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα δοθεί επανεκκίνηση σε αυτές τις κοινές δράσεις με την κινεζική κοινότητα.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, δρομολογείται η αδελφοποίηση της Λεμεσού με ακόμη μια κινεζική πόλη, πέραν από την ήδη διδυμοποιημένη, με τη Λεμεσό, κινέζικη πόλη Nanjing (24 Σεπτεμβρίου 1992) και σημείωσε ότι συζήτησε με τον Κινέζο Πρέσβη, τρόπους πρακτικής εφαρμογής αυτών των αποφάσεων, σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η καινοτομία, η Γαλάζια οικονομία κ.α.
 
Επιπρόσθετα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων Κίνας και Κύπρου, ο Δήμος Λεμεσού θα συμμετάσχει στους εορτασμούς μέσα από διάφορες διαδικτυακές εκδηλώσεις και φιλμάκια, ενώ υπάρχει σκέψη για μια κοινή εκδήλωση μετά το καλοκαίρι στη Λεμεσό.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top