ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση περιστατικών κορωνοϊού σε Ισπανία και Ιταλία λόγω της ινδικής μετάλλαξης

Αύξηση περιστατικών κορωνοϊού σε Ισπανία και Ιταλία λόγω της ινδικής μετάλλαξης

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 12.563 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 28 θανάτους, ένας απολογισμός υψηλότερος από τις 12.345 μολύνσεις και τους 8 θανάτους μία ημέρα πριν, την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν την ανοδική πορεία, λόγω κυρίως της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν πως οι ημερήσιες αυξήσεις αυτήν την εβδομάδα κυμαίνονται στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Απριλίου. Ο δείκτης νοσηρότητας των τελευταίων 14 ημερών αυξήθηκε σε 153 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους από 134 χθες. Με τη σημερινή καταμέτρηση, το σύνολο των μολύνσεων Covid-19 στην Ισπανία ανέρχεται πλέον σε 3.833.868, ενώ το σύνολο των θανάτων από τη νόσο σε 80.911

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας και του Υπουργείου Yγείας της Ρώμης, στις 22 Ιουνίου, η παραλλαγή Δέλτα ανιχνεύθηκε στο 22,7% των μολύνσεων κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη παραλλαγή εντοπίσθηκε στα δυο τρίτα των περιφερειών της χώρας. "Η αύξηση των περιστατικών με παραλλαγή Δέλτα είναι αναμενόμενη και πρέπει να την παρακολουθήσουμε με προσοχή", δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο.

«Βασικής σημασίας είναι η ιχνηλάτηση κρουσμάτων και επαφών και η όσο γίνεται γρηγορότερη ολοκλήρωση όλης της εκστρατείας εμβολιασμού», πρόσθεσε. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν στην Ιταλία 794 περιστατικά covid-19 και 28 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σε σύνολο 199.238 διαγνωστικών τεστ, το 0,4% προέκυψε θετικό. Έως τώρα, το 31,6% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί με δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού και το 56,8% με μια μόνο δόση.

Πηγή: ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top