ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από μία κλωστή κρέμονται οι αιμοκαθαρόμενοι Αμμοχώστου

Από μία κλωστή κρέμονται οι αιμοκαθαρόμενοι Αμμοχώστου

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αποφεύχθηκε η αποχή των αιμοκαθαρόμενων της επαρχίας Αμμοχώστου από τις θεραπείες τους που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη (7/10).

Οι νεφροπαθείς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου είχαν ανακοινώσει που θα απείχαν επ’ αόριστον από τις θεραπείες τους, διαμαρτυρόμενοι για τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Τελικά, η αποχή από τις θεραπείες τους αποφεύχθηκε μετά από έκκληση και διαβεβαιώσεις που δόθηκαν εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού, ότι τα πεπαλαιωμένα, όπως τα χαρακτηρίζουν οι ασθενείς, μηχανήματα της μονάδας τα οποία υπολειτουργούν θα αντικατασταθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Παράλληλα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθεί και το άλλο, εξ’ ίσου σοβαρό αίτημα των αιμοκαθαιρόμενων, για on call νεφρολόγο και νοσηλευτή στη μονάδα για εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών, ούτως ώστε οι ασθενείς να μην υποχρεώνονται να μεταβαίνουν για σκοπούς θεραπείας στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο εκπρόσωπος των αιμοκαθαρόμενων της επαρχίας Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος είχε συνάντηση με την επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, η οποία μετέφερε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, ότι τα ζητήματα που απασχολούν τους νεφροπαθείς της επαρχίας θα επιλυθούν πολύ σύντομα, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεση του υπουργείου για αλλαγή των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top