LIKE ONLINE

Αισιοδοξία επιστημόνων ότι θα «ξυπνήσει» ο προσεδαφιστής Philae

Αισιοδοξία επιστημόνων ότι θα «ξυπνήσει» ο προσεδαφιστής Philae

Tην ελπίδα ότι ο προσεδαφιστής Philae, θα επαναλειτουργήσει σύντομα εκφράζουν οι επιστήμονες στη Γερμανική Υπηρεσία Διαστήματος.

Το Philae βρίσκεται από τον περασμένο Νοέμβριο στην επιφάνεια του κομήτη 67Ρ/Τσιουριούμοφ Γερασιμένκο.

Είναι όμως εν υπνώσει.

Τώρα, καθώς ο κομήτης πλησιάζει στον ήλιο, οι επιστήμονες αισιοδοξούν πως ο προσεδαφιστής θα λάβει αρκετή ηλιακή ενέργεια για να «ξυπνήσει» και να στείλει σήμα στη γη μέσω της «Ροζέτα».

«Η “Ροζέτα” πετά σε απόσταση σχεδόν 200 χλμ. από τον κομήτη. Θα αρχίσει να στέλνει σήμα για να λειτουργήσει ο σύνδεσμος επικοινωνίας με το Philae. Εάν επαναλειτουργήσει το Philae και διαθέτει επαρκή ηλιακή ενέργεια, θα ενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του, θα λειτουργήσει ξανά ο σύνδεσμος επικοινωνίας και μόνο τότε θα διαπιστώσουμε ότι ο προσεδαφιστής είναι “ζωντανός“», εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής Κόεν Γκερτς.

Εάν συμβεί αυτό, τότε ο προσεδαφιστής θα στείλει νέα δεδομένα στη Γη για την επιφάνεια του κομήτη 67Ρ/Τσιουριούμοφ Γερασιμένκο, όπου βρίσκεται τους τελευταίους έξι μήνες.

«Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για το γεγονός ότι η δευτερεύουσα μπαταρία δεν θα μπορεί να στηρίξει οποιαδήποτε δραστηριότητα, οπότε βασιζόμαστε αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια. Θα μπορέσουμε όμως να κάνουμε μετρήσεις για παράδειγμα στο μαγνητικό πεδίο, θα λάβουμε φωτογραφίες από την επιφάνεια του κομήτη γύρω από το Philae και θα κάνουμε θερμικές μετρήσεις. Θα γίνουν μικρής έκτασης μετρήσεις που θα μας δώσουν πάλι πολύτιμα επιστημονικά δεδομένα», εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής του προσεδαφιστή.

Το διαστημικό σκάφος «Ροζέτα» και ο προσεδαφιστής Philae ξεκίνησαν την αποστολή τους το 2004, φτάνοντας στον τελικό τους προορισμό μετά από δέκα χρόνια.

Το Philae είναι το πρώτο κατασκευασμένο από άνθρωπο αντικείμενο που προσεδαφίστηκε σε κομήτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας «τρέλανε» ο καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Πέντε μέρες κράτηση με διάταγμα Δικαστηρίου ο 73χρονος Τουρκοκύπριος για σφετερισμό Ελληνοκυπριακών περιουσιών

Ο «σκοτεινός κόσμος» των ναρκωτικών: Οι ουσίες, η αύξηση και οι κατασχέσεις – Πόσο ανησυχεί τις Αρχές η νομιμοποίηση της κάνναβης

Καλοκαιρινός «κίνδυνος»: Ποιες είναι οι συχνότερες δερματοπάθειες της εποχής; Συμπτώματα και θεραπεία

Τα νεότερα για το αγοράκι που υπέστη ηλεκτροπληξία - Η κατάσταση υγείας του

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Η αποκάλυψη της ανιψιάς της που συγκλόνισε: «Είχε πέσει, αισθανόταν μόνη...»



Σημαντικές επαφές ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ - Θα συναντηθεί και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ

Σημαντικές επαφές ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ - Θα συναντηθεί και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει την Κυριακή στις ΗΠΑ για επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του 'Αντονι Μπλίνκεν και τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ Jean-Pierre Lacroix.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top