ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά η Κ.Σ. ΕΔΕΚ στις καταγγελίες για παράνομη απόρριψη υποψηφιοτήτων

Απαντά η Κ.Σ. ΕΔΕΚ στις καταγγελίες για παράνομη απόρριψη υποψηφιοτήτων

Απαντά στις καταγγελίες περί παράνομης απόρριψης υποψηφιότητας επτά μελών της ΕΔΕΚ ο Γενικός Διευθυντής Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης.

Αυτούσια η δήλωσή του:

Μετά τις συστηματικές προσφυγές διαφόρων στα δικαστήρια με κύριο στόχο τον διασυρμό του κόμματος, επικαλούμενοι μάλιστα διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, η ηγεσία της ΕΔΕΚ τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος που συστηματικά επιχειρείται από γνωστούς κύκλους.

Ως εκ τούτου η παραλαβή των αιτήσεων για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή και για την ηγεσία, έπρεπε να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί και προϋπέθετε είτε προσωπική παρουσία είτε με πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από πιστοποιών υπάλληλο.

Οι συναγωνιστές που προβαίνουν σε δημόσια καταγγελία δεν τήρησαν τα πιο πάνω ούτε με ενημέρωσαν για οποιοδήποτε κόλλημά τους ώστε να γίνει η όποια διευθέτηση.

Σημειώνεται ότι επτά μέλη του Κινήματος που διετέλεσαν επί σειρά ετών μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή του Πολιτικού Γραφείου, ανέφεραν σε προηγούμενη γραπτή δήλωση τους ότι οι αιτήσεις τους για να ήταν υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή απορρίφθηκαν από την ηγεσία του κόμματος.

Πρόκειται για τους Γεωργιάδη Μιχάλη, Ιωαννίδη Αντώνη, Κτίστης Σωκράτη, Μαυρομμάτη Λουΐζα, Πιερίδη Γιάννη, Ρούσο Χρίστο και Χριστοδούλου Πέτρο.

Στην γραπτή δήλωση αναφέρεται πως η «δικαιολογία» που προβλήθηκε για απόρριψη των αιτήσεων ήταν ότι δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως για να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους.

«Να σημειωθεί ότι το κόμμα δέχεται πάντα υποβολή υποψηφιοτήτων είτε με προσωπική παρουσία του αιτούντος, μέσω ΦΑΞ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τηλεφωνικώς όπως έγινε πριν από 20 μέρες στην Λεμεσό. Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά το γεγονός ότι με αντικαταστατικούς, αντιδημοκρατικούς και αυταρχικούς χειρισμούς επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην φασίζουσα συμπεριφορά τους και να πετύχουν δια νοθείας την κατάληψη και τον πλήρη έλεγχο του Κινήματος μας. Εμείς, μαζί με πολλούς άλλους συναγωνιστές, θα αντιμετωπίσουμε τις παρανομίες του κ. Σιζόπουλου με αποφασιστικότητα και συνέπεια αξιοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά, γεγονός που προμηνύει νέα νομική μάχη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top