ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Ζητά την αναγκαστική αφυπηρέτηση του Κιζιλγιουρέκ απο το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Θεμιστοκλέους: Ζητά την αναγκαστική αφυπηρέτηση του Κιζιλγιουρέκ απο το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αναμένει οδηγίες Προέδρου προς Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα Κιζιλγιουρέκ, λέει ο Θεμιστοκλέους.


Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους με δήλωση στο περιθώριο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας διατύπωσε τη θέση ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου αντί να προχωρήσει στην αναγκαστική αφυπηρέτηση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, κόντρα στο Σύνταγμα προχώρησε στην παραχώρηση άδειας άνευ απολαβών και είπε πως αναμένει πως με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας θα εξετάσει την υπόθεση αυτή.
 
Συνεχίζοντας είπε ότι το γεγονός επιβεβαιώθηκε επισήμως από πλευράς του Πανεπιστημίου στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και πρόσθεσε ότι η καταγγελία του είναι πλέον δημόσια και απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος και στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω διαχείριση του θέματος.
 
Σχολιάζοντας το επιχείρημα ότι η θέση του κ. Κιζιλγιουρέκ στο Πανεπιστήμιο δεν αποτελεί αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Θεμιστοκλέους παρατήρησε ότι ο κ. Κιζιλγιουρέκ είναι Κύπριος πολίτης αναδείχθηκε Ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι αριθμός δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα που κατέλαβαν αξίωμα είτε μετά από εκλογή είτε μετά από διορισμό, οι οργανισμοί στους οποίους εργάζονταν τους εξανάγκασαν σε αφυπηρέτηση.
 
Περαιτέρω αφού ανέφερε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και την περίπτωση του κ. Κιζιλγιουρέκ, είπε πως αναμένει ότι με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας θα εξετάσει την υπόθεση αυτή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top