ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τατάρ-Σανέρ, η παραίτηση της «κυβέρνησης» στον τ/κ Τύπο

Συνάντηση Τατάρ-Σανέρ, η παραίτηση της «κυβέρνησης» στον τ/κ Τύπο

Συνάντηση σήμερα το μεσημέρι έχει ο Ερσίν Ταταρ με τον παραιτηθέντα «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ, ενώ ακόμη δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση ο Τ/κ ηγέτης σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθήσει.

 
Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα; Ο εκάστοτε Τ/κ ηγέτης μπορεί να δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» είτε σε αρχηγό «κοινοβουλευτικού» κόμματος, είτε σε οποιονδήποτε «βουλευτή» θέλει, ο οποίος θα έχει έως και 15 ημέρες περιθώριο να διερευνήσει κατά πόσο  μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση» από την υφιστάμενη «βουλή». Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάει έως και 60 ημέρες.
 
Η δεύτερη επιλογή είναι η άμεση προκήρυξη «βουλευτικών» που θα γίνουν σε 60 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης στην «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους.
 
Σήμερα έγινε και πάλι προσπάθεια να συνέλθει η «βουλή» ώστε να συζητήσει το θέμα των πρόωρων «βουλευτικών» αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρχε στην αίθουσα κανείς, όπως έγραψε η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία.
 
Δύο γυναίκες «βουλευτές» του ΡΤΚ, η Φαζιλέτ Οζντενεφέ και η Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί, μέσω των ΜΚΔ, επέκριναν το γεγονός ότι ενώ μετά από την παραίτηση μιας «κυβέρνησης» η «βουλή» συνεδριάζει την επομένη για το θέμα των «εκλογών», αυτή την φορά δεν μπόρεσε να το κάνει. «Έχετε κάνει την βουλή πεδίο ίντριγκας, φτάνει πια, το παιχνίδι τέλειωσε, η αυλαία έπεσε», έγραψε η κ.  Ιντσιρλί.
 
Τ/κ ΜΜΕ δημοσιεύουν μια φωτογραφία των αρχηγών των τριών κομμάτων της παραιτηθείσας «κυβέρνησης» να είναι μαζί σε ένα τραπέζι και να κρατάνε ποτήρια γελώντας και σχολιάζουν τα ΜΜΕ πως το πρωί η «κυβέρνηση» παραιτήθηκε και το βράδυ οι εταίροι χαριεντίζονταν.
 
Η Γενί Ντουζέν αναφέρει σήμερα ότι τα τελευταία 7 χρόνια στα κατεχόμενα υπήρξαν έξι «πρωθυπουργοί», τρεις από το ΡΤΚ και τρεις από το ΚΕΕ. Οι συνεργασίες για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» ήταν κατά σειρά: ΡΤΚ – ΔΚ με «πρωθυπουργό» τον Οζκάν Γιοργκαντίογλου του ΡΤΚ, που διήρκησε 22 μήνες. Ακολούθησε και πάλι από το ΡΤΚ ο Ομέρ Καλιοντζού, όταν το κόμμα του συνεργάστηκε με το ΚΕΕ, με διάρκεια ζωής 9 μήνες.
 
Στην συνέχεια το ΚΕΕ συνεργάστηκε με το ΔΚ με «πρωθυπουργό» τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν για 20 μήνες. Έπειτα ήρθε η πρώτη τετρακομματική «κυβέρνηση» ΡΤΚ – ΚΛ – ΔΚ - ΚΚΔ με «πρωθυπουργό» τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν για 15 μήνες. Ακολούθησε η συνεργασία ΚΕΕ και ΚΛ με «πρωθυπουργό» τον Ερσίν Ταταρ για 17 μήνες, μέχρι την εκλογή του στην «προεδρία». Μετά ήρθε η συνεργασία ΚΕΕΕ – ΔΚ – ΚΑ με την «κυβέρνηση μειοψηφίας» και «πρωθυπουργό» τον Ερσάν Σανέρ, πρόεδρο του ΚΕΕ, που άντεξε 10 μήνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top