ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φορτηγά και λεωφορεία «σκοτώστρες» στους δρόμους της Λάρνακας & επαρχίας Αμμοχώστου

Φορτηγά και λεωφορεία «σκοτώστρες» στους δρόμους της Λάρνακας & επαρχίας Αμμοχώστου

Σχεδόν ένας στους τρεις οδηγούς αποδείχθηκε ότι ήταν παράνομος σε Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης ελέγχων τροχαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ελέγχων Φορτηγών και Λεωφορείων (και άλλων οχημάτων), που έγινε την Τετάρτη (13/10) από την Αστυνομία σε συνεργασία με τις Βρετανικές Βάσεις και τα Τμήματα Οδικών Μεταφορών και Επιθεωρήσεως Εργασίας. Έγιναν 538 καταγγελίες σε σύνολο 1826 ελέγχων τροχαίας.

Η επιχείρηση, που άρχισε στις 6 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ, στόχο είχε την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου Αστυνομίας, επίκεντρο των ελέγχων αποτέλεσε η αντιμετώπιση των παραβάσεων που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων δυστυχημάτων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους κ.α. Παράλληλα, εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας, με τη συνδρομή λειτουργών του Τμ. Οδικών Μεταφορών διενήργησαν ελέγχους για τη μηχανική κατάσταση φορτηγών και λεωφορείων και για τα έγγραφα οχημάτων και οδηγών.

Από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν ξεχωρίζουν 131 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 54 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, 20 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου από οδηγούς και 32 καταγγελίες για παραβάσεις σημάτων και φώτων τροχαίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια ελέγχων για τη μηχανική κατάσταση οχημάτων, εντοπίστηκαν οχήματα που παρουσίαζαν βλάβη στα φώτα πορείας, που έφεραν φθαρμένα ελαστικά και φιμέ τζάμια κατά παράβαση της νομοθεσίας. Για παραβάσεις σχετικά με τη χρήση ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία έγιναν συνολικά 115 καταγγελίες, ενώ έγιναν και καταγγελίες οδηγών φορτηγών για μεταφορά φορτίου κατά παράβαση της νομοθεσίας. Κατακρατήθηκαν για σκοπούς εξετάσεων τρία αυτοκίνητα, μίαμοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας παρείχαν βοήθεια σε τέσσερις οδηγούς μετά από μηχανική βλάβη που παρουσίασαν τα οχήματά τους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top