ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις εργασιακές προοπτικές της ναυτιλίας αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Στις εργασιακές προοπτικές της ναυτιλίας αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Η γαλάζια, η πράσινη οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι τρεις πυλώνες με τους οποίους θα απογειώσουμε ακόμη περισσότερο το τόπο και τις προοπτικές μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφτηκε το Σάββατο το φεστιβάλ με τίτλο «Zήσε τη Θάλασσα», που πραγματοποιείται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στη Λεμεσό. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά στη θάλασσα και τη ναυτιλία τους πολίτες και κυρίως τους νέους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις εργασιακές προοπτικές που προσφέρονται στον τομέα της ναυτιλίας. «Τα παιδιά μας δεν πάνε να σπουδάσουν ναυτιλιακά, σπουδάζουν οτιδήποτε άλλο, την ώρα που ο μέσος μισθός στην ναυτιλιακή βιομηχανία στον τόπο μας είναι πολύ ψηλότερος από τους καλούς μισθούς της δημόσιας υπηρεσίας. Άρα είναι ένα στοίχημα, να στείλουμε αυτά τα μηνύματα. Θέλουμε τους νέους μας να έχουν προσανατολισμό εκεί όπου υπάρχει και η ζήτηση στην αγορά εργασίας. Αμειπτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας παράλληλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «είμαστε μια χώρα νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά παρόλο που είμαστε νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή βιομηχανία δεν έχουμε την κουλτούρα τη νησιώτικη. Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν water sports, γίνονται κυνηγοί» είπε κάνοντας λόγο για «μεγάλο στοίχημα». «Γαλάζια οικονομία, πράσινη οικονομία και ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι τρεις πυλώνες που θα απογειώσουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο και τις προοπτικές μας» πρόσθεσε.

Στις προοπτικές της ναυτιλίας αναφέρθηκε επίσης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης. «Για πρώτη φορά φέρνουμε κοντά 40 οργανισμούς για να γνωρίσει ο κόσμος τη θάλασσα, τη ναυτιλία, για να φέρουμε πιο κοντά την κοινωνία των πολιτών, τη νέα γενιά στη θάλασσα, στη ναυτιλία να γνωρίσει τη γαλάζια οικονομία, τις δυνατότητες, τις προοπτικές που προσφέρει η θάλασσα στον τόπο μας. Η ναυτιλία μας έχει όλες τις προοπτικές είδαμε την περασμένη εβδομάδα βγήκαμε με μια νέα στρατηγική με 35 δράσεις με κίνητρα έτσι που να δώσουμε την προϋπόθεση σ’ αυτό τον τομέα να έχει και ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα και ευοίωνο μέλλον να προσφέρει στην οικονομία του τόπου» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση της θάλασσας με την πόλη. «Η θάλασσα είναι ταυτισμένη με τη Λεμεσό, όλα αυτά τα χρόνια η οικονομία της Λεμεσού με την κοινωνική δραστηριότητα της Λεμεσού, με την αθλητική δραστηριότητα της Λεμεσού έχει να κάνει με τη θάλασσα. Η Λεμεσός είναι θάλασσα και η θάλασσα είναι η Λεμεσός» είπε και αναφέρθηκε στο θέμα της γαλάζιας οικονομίας το οποίο «έρχεται να στηρίξει να αναβαθμίσει την οικονομία της πόλης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top