ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ο ΔΗΣΥ – Καταδικάζονται οι δηλώσεις Βουλευτών που προκαλούν

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ο ΔΗΣΥ – Καταδικάζονται οι δηλώσεις Βουλευτών που προκαλούν

Ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης και καταδικάζει τοποθετήσεις Βουλευτών που θίγουν πολίτες, συναδέλφους τους και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης.

Ο ΔΗΣΥ τώρα και πολύ καιρό, στηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε ο κ. Τορναρίτης, προσθέτοντας ότι το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ θα συνεδριάσει στις 6 Ιουνίου και θα επαναβεβαιώσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τορναρίτης υπενθύμισε ότι υπάρχει απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, που δίνει το δικαίωμα της κατά συνείδηση τοποθέτησης και ψήφου στους Βουλευτές του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα- εξόχως θέματα συνείδησης- δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο κ. Τορναρίτης, συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις είπε πως στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο η συζήτηση τώρα αρχίζει.

Εξέφρασε επίσης την προσδοκία ότι σύντομα θα ψηφιστεί σε νόμο ένα ακόμα νομοθέτημα που άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει τοποθετήσεις μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, που προέκυψαν μετά την ποινικοποίηση της παρακίνησης μίσους κατά των ΛΟΑΤ και οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις, ο κ. Τορναρίτης είπε πως η κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη φτάνει να κινείται σε κόσμια πλαίσια και να βρίσκεται εντός του πολιτικού πολιτισμού που πρέπει να διαπνέει τους κοινοβουλευτικούς άνδρες.

Προσθέτοντας ότι αυτό είναι ξεκάθαρο, ανέφερε ότι από εκεί και πέρα, τοποθετήσεις που βγαίνουν έξω από αυτή τη βασική αρχή, βρίσκονται προφανώς εκτός κομματικής τάξης.

Ερωτηθείς εάν ο Βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Θεμιστοκλέους, βρίσκεται εκτός κοινοβουλευτικής τάξης, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση, οποιαδήποτε δήλωση θίγει συμπολίτη μας, θίγει συνάδελφο μας, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα είναι καταδικαστέα από όπου και εάν προέρχεται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Βρισκόμαστε μία ανάσα για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τα κόμματα να ανεβάζουν στροφές με στόχο τις Ευρωεκλογές κυρίως και αυτό γιατί η δύναμη των κομμάτων θα διαφανεί μέσα από τα ποσοστά που θα λάβουν και πώς αυτά, θα καθορίσουν  την επόμενη μέρα, αλλά και πως θα κινηθούν μέχρι τις βουλευτικές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top