ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία ΑΚΕΛ: Αποκόπηκε το δημόσιο βοήθημα σε 1.300 οικογένειες

Καταγγελία ΑΚΕΛ: Αποκόπηκε το δημόσιο βοήθημα σε 1.300 οικογένειες

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και Βουλευτής ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση απέκοψε σε πάνω από 1.300 οικογένειες χωρίς προειδοποίηση το δημόσιο βοήθημα, καλώντας την να στηρίξει τις οικογένειες αυτές μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή σήμερα, ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι «απέκοψαν χωρίς καμιά προειδοποίηση το δημόσιο βοήθημα σε περισσότερες από 1.300 οικογένειες». Κατάφεραν, πρόσθεσε, «να αφήσουν τους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας, τα άτομα με αναπηρίες και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς εισοδήματα με το τέλος του μήνα».

Οπως ανέφερε περαιτέρω, «το δικαιολογητικό της Κυβέρνησης για την απόφαση αυτή είναι η διαπίστωση από μέρους του αρμόδιου Υπουργείου ότι οι δικαιούχοι σε δημόσιο βοήθημα ή μέλη της οικογένειας τους έχουν καταθέσεις ή ακίνητη ιδιοκτησία που υπερβαίνουν τα ποσά που τίθενται  μέσα από τις πρόνοιες του νόμου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ)».

Έθεσε το ερώτημα «γιατί η υπέρμετρη βιασύνη να αποκόψουν το δημόσιο βοήθημα από τις πιο φτωχές και ευάλωτες οικογένειες τη στιγμή μάλιστα που δεν επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο γι αυτούς που οφείλουν εκατομμύρια στο κράτος;».

Διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, γιατί δεν ενημέρωσαν γραπτώς τους δικαιούχους για τα ευρήματά τους, ζητώντας τους να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις σε τακτό χρονικό διάστημα”.

Ως ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Φακοντής «καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μεγάλο λάθος που διέπραξε και να στηρίξει τις οικογένειες αυτές με έκτακτο βοήθημα για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους».

Κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να ολοκληρώσει επιτέλους ενός Ιουνίου την εξέταση όλων των αιτήσεων και ενστάσεων που υποβλήθηκαν από όλες τις κατηγορίες των αιτητών, καθώς επίσης να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αναδρομικών οφειλών στους δικαιούχους.

Εξέφρασε ακόμη τη θέση ότι η εφαρμογή του ΕΕΕ ανέδειξε «σωρεία αδυναμιών, στρεβλώσεων και αδικιών που χρήζουν τροποποιήσεων ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας».

Κάλεσε την Κυβέρνηση να καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο που θα προνοεί την αύξηση του «ύψους της ακίνητης ιδιοκτησίας, των χρηματοοικονομικών στοιχείων, των καταθέσεων και του εισοδήματος του αιτητή, ώστε να προσφέρουμε στις ομάδες του πληθυσμού μας ένα ουσιαστικό δίχτυ προστασίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top