ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για ιδιωτικοποίηση λιμανιών

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για ιδιωτικοποίηση λιμανιών

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του λεγόμενου υπουργού δημοσίων εργων και μεταφορών στα κατεχόμενα Χασάν Τακόι αναφορικά με μελέτες για "ιδιωτικοποίηση" λιμανιών με προτεραιότητα σε αυτό της Αμμοχώστου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Ενωμένης Κυπρου Αμπτουλάχ Κορκμαζχάν σε γραπτή του δήλωση ανέφερε πως είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και δεν θα επιτρέψουν στη λεγόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Κατηγορώντας την “κυβέρνηση” ότι δεν έπραξε τίποτα για ανάπτυξη των λιμανιών, δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά θέλει να δώσει τα λιμάνια σε εταιρείες που υποστηρίζουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, υπό το πρόσχημα της ιδιωτικοποίησης.

Η συνδικαλιστική οργάνωση Τουρκ - Σεν δια του Προέδρου της Ασλάν Μπικακλί άσκησε κριτική στην “κυβέρνηση” και διερωτήθηκε εάν τα λιμάνια “σας τα κληρονόμησε ο πατέρας σας. Ανέφερε πως η Τουρκ - Σεν ήταν πάντα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κάλεσε τους Τ/κ να κρατήσουν τις αξίες τους.

 

Ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Καμού – Σεν, Μεχμέτ Οζγκαρτάς δήλωσε ότι το λιμάνι της Αμμοχώστου είναι πολύτιμο, στρατηγικής σημασίας και δεν μπορεί να εκτιμηθεί η αξία του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top