ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ: Τι θα ισχύει απο 15 Δεκεμβρίου για όσους ταξιδεύουν στην Κύπρο

ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ: Τι θα ισχύει απο 15 Δεκεμβρίου για όσους ταξιδεύουν στην Κύπρο

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα , 13 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας , Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τις αποφάσεις που πήρε το Υπουργικό.

Ανάμεσα στα μέτρα που λήφθησαν απο το Υπουργικό ήταν και τι θα ισχύει στα αεροδρόμια για τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, από τις 15 Δεκεμβρίου 2021, οι επιβάτες που αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεούνται να υποβληθούν σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test μετά την πάροδο 72 ωρών απο την ημέρα άφιξης τους. Η εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα τους παρέχεται δωρεάν μέσω των σημείων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, προσκομίζοντας την κάρτα επιβίβασης και αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο). Εξαιρούνται τα άτομα που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, ολοι οι επιβάτες θα ελέγχονται από ειδική πλατφόρμα κατά πόσο έχουν προχωρήσει στην εξέταση μετά την άφιξη τους , όπως επίσης την 7η ημέρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε PCR test.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top