ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή: Πανδημία και πόλεμος στην Ουκρανία έχουν πυροδοτήσει αυξήσεις

Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή: Πανδημία και πόλεμος στην Ουκρανία έχουν πυροδοτήσει αυξήσεις

Η πανδημία και ακολούθως ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν πυροδοτήσει μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες με τελικό αποδέκτη αυτών των αυξήσεων να είναι ο καταναλωτής, ο οποίος καλείται να επωμιστεί ένα δυσβάστακτο κόστος ιδίως σε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης που είναι ζωτικής σημασίας για μια αξιοπρεπή διαβίωση, αναφέρει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε ανακοίνωση της, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έχουν ως στόχο να θέσουν τα συμφέροντα των καταναλωτών, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, στο επίκεντρο των εθνικών πολιτικών.

Επιπλέον, συνεχίζει η ανακοίνωση, επιδιώκεται μια ορθολογιστική αξιολόγηση της διαμορφωνόμενης κατάστασης και η χάραξη των καταλληλότερων εθνικών στρατηγικών για όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανάκαμψη και εξάλειψη των συνεπειών της πανδημίας και του πολέμου.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, καλεί τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τα μέσα που διαθέτουν, να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, και να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό οι καταναλωτές να προγραμματίζουν τις αγορές τους σύμφωνα με τις ανάγκες και δυνατότητές τους.

Θα πρέπει, επίσης, προστίθεται, να αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για κατάλληλη έρευνα αγοράς, η οποία θα τους βοηθήσει στον εντοπισμό των φθηνότερων και καταλληλότερων προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Συστήνεται τέλος στους καταναλωτές, να μην κάνουν βιαστικές αγορές και μην παρασύρονται από ελκυστικές προσφορές και διαφημίσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έγινε 87 χρόνων και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη για τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του



ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top