ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Αναχρονιστικά τα ψηφίσματα του ΣΑ ΟΗΕ, είπε ο Χασίπογλου στον Στιούαρτ

Κυπριακό: Αναχρονιστικά τα ψηφίσματα του ΣΑ ΟΗΕ, είπε ο Χασίπογλου στον Στιούαρτ

Αναχρονιστικά είναι πλέον τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και πρέπει να αναθεωρηθούν, δήλωσε ο γγ του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου στον Κόλιν Στιούαρτ, προσθέτοντας ότι μια λύση δύο κρατών όπου οι δύο «λαοί» θα ζουν πλάι-πλάι θα είναι προς όφελος τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΕΕ μετά τη συνάντηση που ο Ειδικός Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο είχε με αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος στα γραφεία του. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό, το όραμα του ΚΕΕ στην εξωτερική πολιτική, το καθεστώς των Ηνωμένων Εθνών στο νησί και την πιθανή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Χασίπογλου δήλωσε ότι είχαν μια θετική συνάντηση και επανέλαβε τη θέση ότι συζητήθηκε για χρόνια το μοντέλο της ομοσπονδίας στο πλαίσιο των παραμέτρων που έθεσαν τα ΗΕ στο Κυπριακό, εξαντλήθηκε πλέον αυτή η διαδικασία, δεν θα είναι εύκολη η λύση του προβλήματος ακολουθώντας τις ίδιες μεθόδους, είναι σημαντικά για την τουρκοκυπριακή πλευρά τα δύο χωριστά κράτη και η ίση κυριαρχία και ότι μια λύση που θα περιέχει δύο χωριστές δομές στις οποίες θα ζουν πλάι-πλάι οι δύο «λαοί» θα είναι προς όφελος τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων.

Οι Τ/κ, συνέχισε, είναι τόσο κυρίαρχοι στο νησί όσο και οι Ε/κ και ισχυρίστηκε ότι το 1963 οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν από την συνεταιρική δημοκρατία και πρόσθεσε ότι όλοι οι σχηματισμοί που έφτασαν σταδιακά μέχρι τις μέρες μας αλλάζοντας ονόματα αποτελούν ένδειξη της προσπάθειας του τουρκοκυπριακού «λαού» να συνεχίσει την ύπαρξή του στο νησί με τη στήριξη της Τουρκίας.

Ο κ. Χασίπογλου υποστήριξε ότι στο παρόν στάδιο κατέστησαν αναχρονιστικά πλέον τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο σημείο ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» εκπροσωπεί το σύνολο του νησιού και στο Βαρώσι. Κατέληξε ότι αυτά τα ψηφίσματα πρέπει να αναθεωρηθούν σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες, όπως απαιτούν οι πραγματικότητες στο νησί και η δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top