ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητριάδης, Μαυρογιάννης στη ζυγαριά του ΑΚΕΛ- «Κλειδώνουν» οι συναντήσεις

Δημητριάδης, Μαυρογιάννης στη ζυγαριά του ΑΚΕΛ- «Κλειδώνουν» οι συναντήσεις

Κατά δύο περίπου εβδομάδες πιθανότατα θα καθυστερήσει η απόφαση του ΑΚΕΛ για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις προεδρικές εκλογές, γιατί αμέσως μετά τις γιορτές η Κεντρική Επιτροπή θα παραπέμψει την πρόταση στα μέλη του κόμματος, προκειμένου να πάρει τον παλμό της βάσης. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα, αλλά η ηγεσία του ΑΚΕΛ θέλει να έχει την άποψη των μελών του κόμματος ώστε να εξασφαλίσει μια όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική άποψη για τον εκλεκτό που το κόμμα της Αριστεράς θα στηρίξει το 2023.

Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων του ΑΚΕΛ βρίσκεται το όνομα του νομικού Αχιλλέα Δημητριάδη, του αποχωρούντος διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και του οικονομολόγου Στέλιου Πλατή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΚΕΛ, η συζήτηση πλέον γίνεται ανάμεσα στα πρώτα δύο ονόματα, χωρίς ωστόσο να θεωρείται οτιδήποτε ως οριστικό.

Μετά το ναυάγιο του διαλόγου με το ΔΗΚΟ, ο Στέφανος Στεφάνου θα επιδιώξει να έχει ένα νέο κύκλο επαφών με τους ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης για να διερευνήσει περαιτέρω το έδαφος για πιθανή συνεργασία.

Παρά τις χαμηλές προσδοκίες δεν αποκλείται να υπάρξει σύγκλιση που να οδηγήσει σε συνεργασία με ένα έστω από τα μικρότερα κόμματα. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν το ταχύτερο ώστε αμέσως μετά να διαμορφωθεί η εισήγηση προς τα μέλη του κόμματος. Η διαδικασία του διαλόγου με τα μέλη διαρκεί συνήθως δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, οι θέσεις των μελών του κόμματος θα ληφθούν υπόψη από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα ετοιμάσει την εισήγηση προς την έκτακτη συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, (ουσιαστικά είναι έκτακτο συνέδριο που αποτελεί και το ανώτατο όργανο στο ΑΚΕΛ), για τη λήψη της οριστικής απόφασης για το όνομα του υποψηφίου.

Η έκτακτη συνδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη κατ᾽αρχήν για την Κυριακή 15 Μαΐου αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του themaonline, αναμένεται να μετατεθεί κατά μία ή δύο εβδομάδες. Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, όταν θα κλειδώσουν οι συναντήσεις του Στέφανου Στεφάνου με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top