ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ σε διάταξη μάχης, εκστρατεία ΑΚΕΛ στη βάση- Έρχονται ανακοινώσεις από Χριστοδουλίδη

ΔΗΣΥ σε διάταξη μάχης, εκστρατεία ΑΚΕΛ στη βάση- Έρχονται ανακοινώσεις από Χριστοδουλίδη

Συμπληρώνεται αργά και σταθερά το παζλ των προεδρικών εκλογών και τα κόμματα ανεβάζουν στροφές για να προετοιμαστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την αναμέτρηση του 2023 η οποία θα κρίνει πολλά.

Στο ΑΚΕΛ η συζήτηση έχει μεταφερθεί στη βάση του κόμματος, η οποία θα τοποθετηθεί επί της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Κορυφαία στελέχη με επικεφαλής τον Στέφανο Στεφάνου ανέλαβαν το βάρος της υποστήριξης της πρότασης προς τα μέλη, προσβλέποντας ότι παρά τις αρχικές αντιδράσεις, η κατάληξη θα είναι τέτοια που θα βγάλει το ΑΚΕΛ από τη δίνη της εσωστρέφειας. Στελέχη του ΑΚΕΛ εμφανίζονται αισιόδοξα ότι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα περάσει χωρίς παρατράγουδα από τα μέλη του κόμματος και θα μπει στη μάχη με αξιώσεις. Υπενθυμίζουν επίσης ότι σχεδόν όλες οι επιλογές του κόμματος σε προεδρικές εκλογές συναντούν παράπονα, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλά πάντοτε στο τέλος, το κόμμα καταφέρνει να εξασφαλίζει τη συσπείρωση που απαιτείται για να σφραγίσει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Εντός των ημερών αναμένεται να κλείσει και η άλλη μεγάλη εκκρεμότητα του προεκλογικού σκηνικού, που δεν είναι άλλη από την εξαγγελία της υποψηφιότητας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Πληροφορίες φέρουν τον τέως ΥΠΕΞ να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών ώστε να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις, το αργότερο μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να γίνονται πιεστικά μιας και από τις αποφάσεις του θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η προσοχή στρέφεται ασφαλώς στο ΔΗΚΟ, το οποίο όπως δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, θα ακούσει τις πρώτες τοποθετήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη και αναλόγως θα τοποθετηθεί κατά πόσον υπάρχει περιθώριο διερεύνησης του ενδεχομένου συνεργασίας.

Επίθεση από ΔΗΣΥ

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ βρέθηκαν μπήκαν στο στόχαστρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του κατά των δύο μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και τα κατηγόρησε για ανακολουθία και αναξιοπιστία. Η επιλογή Μαυρογιάννη από το ΑΚΕΛ και οι πληροφορίες που φέρουν το ΔΗΚΟ να προσανατολίζεται σε στήριξη Χριστοδουλίδη, έδωσαν την ευκαιρία στον ΔΗΣΥ να επικρίνει τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επιδιώκουν την αλλαγή από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη με δύο στενούς συνεργάτες του. «Μάλλον έτσι κατανοούν την αλλαγή στην αντιπολίτευση. Χωρίς πρόταση. Χωρίς πρόγραμμα. Μοναδικός τους στόχος να καθίσουν στην καρέκλα της εξουσίας. Φτάνει να φύγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός», δήλωσε ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου. Από τα πυρά του εκπροσώπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος δεν γλύτωσαν όμως ούτε οι Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης, τους οποίους κατηγόρησε ότι μάλλον δεν τους ενοχλεί που θα στηριχθούν από τα κόμματα που μέχρι χθες κατηγορούσαν τη διακυβέρνηση αλλά και τους ίδιους προσωπικά ως στελέχη της κυβέρνησης Αναστασιάδη, «πολλές φορές με ψέματα και ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Πέραν όμως του επικοινωνιακού, στον ΔΗΣΥ ανεβάζουν στροφές στο οργανωτικό αλλά και στην παραγωγή πολιτικής, που αποτελούν δύο σημαντικούς πυλώνες της προεκλογικής καμπάνιας του Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο ΔΗΣΥ θα αξιοποιήσει την ιδιότητα του κυβερνώντος κόμματος και θα δώσει έμφαση στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι, στην κατάθεση προτάσεων και στην αναζήτηση λύσεων σε προβλήματα των πολιτών, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει έναντι των αντιπάλων του. Καθόλου τυχαία δεν είναι ασφαλώς η συνεχής υπόμνηση ότι τόσον ο Ανδρέας Μαυρογιάννης όσον και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι ταυτισμένοι με τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, η οποία, σύμφωνα με την Πινδάρου, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, παραμένει η πολιτική δύναμη της αξιοπιστίας και της σταθερότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top