ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τριπλό ταμπλό ο Καρογιάν - Θέλει να κάνει κίνηση στο τέλος

Σε τριπλό ταμπλό ο Καρογιάν - Θέλει να κάνει κίνηση στο τέλος

Περιμένει να διαμορφωθεί το προεκλογικό σκηνικό και μετά να κάνει την κίνησή του ο Μάριος Καρογιάν, γνωρίζοντας ότι στην πολιτική επιβραβεύεται ο πιο υπομονετικός. Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ τονίζει εδώ και αρκετούς μήνες στους συνεργάτες του ότι «όποιος βιαστεί κινδυνεύει να καεί» και υποστηρίζει ότι παρά το φαινομενικό κλείδωμα, το σκηνικό παραμένει ρευστό και δεν θα πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις ενδεχομένως και ανατροπές.

Στη βάση αυτής της λογικής η ΔΗΠΑ δεν δείχνει να βιάζεται, ή «δεν έχει λόγο να βιάζεται» σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τα οποία υποστηρίζουν ότι στο κόμμα δεν υπάρχει ένας ξεκάθαρος προσανατολισμός ως προς τα που θα κινηθούν τα πράγματα τον Φεβρουάριο του 2023. Αυτή τη στιγμή στη ΔΗΠΑ όλα είναι ανοικτά και οι τρεις επικρατέστεροι διεκδικητές της προεδρίας της Δημοκρατίας, μπορούν να προσβλέπουν σε στήριξη, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερος.

Οι πληροφορίες φέρουν τον τέως ΥΠΕΞ να έχει ένα προβάδισμα μεταξύ στελεχών του κόμματος, ωστόσο τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται κλειστό. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υποψηφίου και της ηγεσίας του κόμματος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά πληροφορίες και από τις δύο πλευρές τονίζουν ότι η συνέχεια παραμένει ανοικτό. Την Παρασκευή θα υπάρξει και νέα συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Μάριο Καρογιάν. Από πλευράς ΔΗΠΑ αναμένουν σε μεγάλο βαθμό να δουν και τις προεκλογικές θέσεις του τέως ΥΠΕΞ ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Στο τραπέζι της ΔΗΠΑ παραμένει ως επιλογή και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, με τον οποίο ο Μάριος Καρογιάν συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με μια σχέση φιλίας αλλά και αμοιβαίου σεβασμού. Η περίπτωση Μαυρογιάννη αντιμετωπίζεται με προβληματισμό από στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δυνατότητά του να περάσει στο δεύτερο γύρο εάν δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη άλλου κόμματος πέραν του ΑΚΕΛ.

Στο τραπέζι της ΔΗΠΑ βρίσκεται και η υποψηφιότητα του Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο κι αν σύμφωνα με αρκετά στελέχη, η δυνατότητα για συνεργασία χωρίς να αποκλείεται, φαντάζει ως αρκετά απομακρυσμένη. Η πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές κινήθηκε σε πολύ καλά πλαίσια, αλλά είναι είναι προφανές ότι υπάρχει αρκετή απόσταση που θα πρέπει να καλυφθεί ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις συνεργασίας.

Το κρυφό χαρτί

Ο Μάριος Καρογιάν έχει τη φήμη δεινού διαπραγματευτή και dealer, αφού παίζει μέχρι τέλους τα κρυφά χαρτιά του, προσβλέποντας στα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την πλευρά του. Ωστόσο, η κίνηση που επιχείρησε κατά την εκλογή του προέδρου της Βουλής, πέρσι τέτοια εποχή, προκάλεσε αρκετή καχυποψία, ιδιαίτερα σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, τα οποία πήγαιναν για προεδρία αλλά έμειναν εκτός. Με καχυποψία υποδέχθηκαν οι πλείστες πολιτικές δυνάμεις την πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ακολούθως, κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Τελευταία κίνηση του Μάριου Καρογιάν ήταν η βολιδοσκόπηση για συνεργασία με ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, με υποψήφιο προσωπικότητα του χώρου της Δεξιάς.

Πλεονέκτημα για τη ΔΗΠΑ θεωρείται το γεγονός ότι δεν έχει εγκλωβιστεί σε κόκκινες γραμμές και ευκολότερα μπορεί να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς να επικριθεί για αναδίπλωση ή μετάλλαξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top