ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μένουν χωρίς δουλειά οικογενειάρχες «Είμαστε απλήρωτοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο» - «Λουκέτο» σε 100 Ρωσικές εταιρείες στη Λεμεσό

Μένουν χωρίς δουλειά οικογενειάρχες «Είμαστε απλήρωτοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο» - «Λουκέτο» σε 100 Ρωσικές εταιρείες στη Λεμεσό

Με αφορμή τις κυρώσεις που καταβάλλονται έναντι της Ρωσίας, λουκέτο φαίνεται να βάζουν πολλές εταιρείες Ρωσικών συμφερόντων στη Λεμεσό, με τον αριθμό να αγγίζει τις εκατό συνολικά εταιρείες.

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο» με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, βρέθηκε η νομικός Μαρία Ιωαννίδη, η οποία μιλώντας για το κλείσιμο το εν λόγω εταιριών εξήγησε πως, λόγω της παγοποίησης των λογαριασμών, έχουν μείνει χωρίς τους μισθούς τους και χωρίς δουλειά πολλοί Κύπριοι εργαζόμενοι. Πολλοί από αυτούς, είπε χαρακτηριστικά, «δούλευαν για χρόνια σε αυτές τις εταιρείες κάποιοι 15 και κάποιοι 20 χρόνια με δικαιώματα πολλά, οι οποίες δραστηριοποιούνταν 25 με 30 χρόνια στην Κύπρο, και σήμερα είναι σε μια προχωρημένη ηλικία και δεν μπορούν να βρουν άλλη εργασία γιατί δεν τους προσλαμβάνουν άλλες εταιρίες».

Μιλώντας για τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζονται η κα Ιωαννίδου ανέφερε πως, ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάζονται δεν μπορεί να καθοριστεί αφού, πέρα από τις εταιρείες που έκλεισαν, επηρεάστηκαν και άλλες οι οποίες παρείχαν υπηρεσίες σε Ρώσους και τώρα αναγκάζονται να απολύσουν κόσμο. Ταυτόχρονα, επισήμανε πως, «δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά διαβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια συνάντησης ότι θα καταβληθεί συντομότερα το ανεργιακό επίδομα».

Καλεσμένη επίσης στη εκπομπή βρέθηκε και μια πρώην υπάλληλος ρωσικής εταιρείας, η κα Άντρη Χατζηρώτη, η οποία ανέφερε ότι εργαζόταν για 14 χρόνια σε ρώσικη εταιρεία, ενώ η ίδια ήταν από τους πιο νέους υπαλλήλους. «Οι πλείστοι πρώην υπάλληλοι της εταιρείας που εργαζόμουν μετρούν 20, 25, σχεδόν ακόμα και 30 χρόνια εργασίας από την ίδρυση της εταιρίας». Οι managers μας είπε χαρακτηριστικά, «έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να μας πληρώσουν ολόκληρο το χρωστούμενο ποσό» ενώ πρόσθεσε πως, «είμαστε απλήρωτοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έμεινε ένα οφειλόμενο ποσό».

«Εγώ προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά, «είμαι 54 χρόνων και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο», ενώ ανέφερε πως, «έχω συναδέλφους, οι οποίοι είναι πιο κοντά στη σύνταξη, από τα 60 και πάνω», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου Μαυρικίου



Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30πμ, θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top