ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Γερίου: Εναντιώνονται στη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου - «Ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας»

Δήμαρχος Γερίου: Εναντιώνονται στη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου - «Ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας»

Έντονες αντιπαραθέσεις προέκυψαν, με αφορμή την μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου, σε Δημήτρης Χριστόφιας, με εθνικόφρονα σωματεία και τοπικές οργανώσεις του Δήμου Γερίου, να καλούν και τον κόσμο να φέρει την αντίθετη άποψη.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο Δήμαρχος Γερίου, κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ανέφερε ότι, «αυτό το θέμα με την μετονομασία της λεωφόρου Γερίου, σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια έφερε μια αντιπαράθεση με ένταση στο δημοτικό συμβούλιο και στον Δήμο».

Στο δημοτικό συμβούλιο, συνέχισε, «επικρατούσαν πάντοτε οι δημοκρατικές διαδικασίες, να σημειώσω ότι 95-97% των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου παίρνονταν ομόφωνα. Υπήρχαν διαφωνίες και συζητήσεις αλλά πάντα καταλήγαμε στο πιο καλό αποτέλεσμα», εξήγησε ο κ. Παπαλαζάρου.

Αναφερόμενος στο θέμα μετονομασίας του δήμου, ο κ. Παπαλαζάρου σημείωσε πως, «η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση για ονοματοδότηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε μια λεωφόρου του Δήμου. Αρχικά θα γινόταν η λεωφόρος Αθαλάσσης κάτι για το οποίο έφεραν ένσταση τα εθνικόφρονα σωματεία γιατί η λεωφόρος περνά από το οίκημα τους».

Μετέπειτα, πρόσθεσε, «η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, κατέθεσε εκ νέου την εισήγηση στις 21 Ιουλίου να γίνει μετονομασία του Δήμου Γερίου σε Δημήτρη Χριστόφια. Έγινε έντονη συζήτηση και καταλήξαμε με την εισήγηση του Δημάρχου η οποία ήταν να μετονομαστεί σε Λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας 2008-2013 και να παραμείνει από κάτω τέως λεωφόρος Γερίου».

«Προχθές θα γινόταν η επαλήθευση των πρακτικών για να τα επικυρώσουμε. Εκεί εθνικόφρονα σωματεία και τοπικές οργανώσεις κάλεσαν κόσμο στη συνεδρία να εκφράσει την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», είπε ο κ. Παπαλαζάρου.

Ερωτηθείς γιατί δεν προχώρησαν στην επιλογή άλλης λεωφόρου, με σκοπό να μην υπάρχουν οι εν λόγω αντιδράσεις, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι, «δεν είμαι σίγουρος αν πηγαίναμε αλλού θα ήταν ομαλά. Δεν είναι η λεωφόρος, ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας ακόμη και νεκρός».

«Όταν έμπαινε Γλαύκου Κληρίδη ή Γρίβα Διγενή ή Μακαρίου δεν υπήρχε πρόβλημα ενώ τώρα επειδή είναι Δημήτρη Χριστόφια βάζουμε συνεχώς αναρτήσεις στα Facebook», κατέληξε ο Δήμαρχος Γερίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χτυπάει» 40άρια ο υδράργυρος - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Θα μπουν τελικά χρονοδιακόπτες σε φώτα τροχαίας; Ποια η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών

E-kalathi: Σε αυτή την εταιρεία κατακυρώθηκε η προσφορά - Πότε θα «πέσουν» οι υπογραφές και πότε θα λειτουργήσει

«Πανικός» σε πτήση με προορισμό την Πάφο – Ένα ραγισμένο παράθυρο προκάλεσε περιπέτεια στους επιβάτες

Μετέτρεψαν υποστατικό σε χώρο για τζόγο - Κατασχέθηκαν παιγνιομηχανές

Θρήνος για τον μικρό Νικόλα που πνίγηκε στην Κρήτη - Συγκεντρώθηκαν 6.035 ευρώ για την κηδεία του



Ευρωεκλογές: Οι αναποφάσιστοι το μεγάλο δέλεαρ - Στην τελική κούρσα τα κόμματα

Ευρωεκλογές: Οι αναποφάσιστοι το μεγάλο δέλεαρ - Στην τελική κούρσα τα κόμματα

Βρισκόμαστε στην τελική στροφή πριν από τις διπλές εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου και αυτό το οποίο προβληματίζει τις πολιτικές δυνάμεις είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι δεν ξέρουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν ή αν θα πάνε στις κάλπες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top