ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Η Ζωή πάει σε ολονυχτία τη συζήτηση – Αντιδράσεις από τους βουλευτές και ερωτηματικά

Ελλάδα: Η Ζωή πάει σε ολονυχτία τη συζήτηση – Αντιδράσεις από τους βουλευτές και ερωτηματικά

Σίριαλ με τα καμώματα της Κωνσταντοπούλου - Συγκάλεσε Διάσκεψη Προέδρων στις 22:15 - Άγνωστο αν θα ανέβει στο προεδρείο

Προβληματισμό προκαλεί η καθυστέρηση έκδοσης της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας προκειμένου να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση που θα καθορίσει εάν η κυβέρνηση έχει την εξουσιοδότηση με ευρύτατη στήριξη προκειμένου να αποφύγει την ρήξη και να φέρει συμφωνία.

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά). 

Υπό αυτά τα δεδομένα, αναφέρουν ότι η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22.15, για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίζει με τηλεφωνική συνεννόηση ή διά περιφοράς. Σε μια εμφανή προσπάθεια παρελκυστικής τακτικής, η κυρία Κωνσταντοπούλου, θέλει προφανώς να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός.

Στο «στόχαστρο» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για «καψόνι» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνουν λόγο βουλευτές, καθώς η Πρόεδρος Της Βουλής φέρεται να επιθυμεί την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις – Επιτροπής και Ολομέλειας – να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).

«Κυβερνησάρα! Ο Γιάννης Βαρουφάκης την έκανε για διακοπές πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Η Ζωή μπλοκάρει όλη την διαδικασία και ο Τσιπρας κοιτάει», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter.

«Διάσκεψη προέδρων στις 10.15... Για να δούμε πότε θα ξεκινήσει η ολομέλεια...», σημείωσε από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Μαυρωτάς του «Ποταμιού» έγραψε: «Η Ζωή θέλει ξενύχτι...»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top