ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αιτήθηκε «μεταγραφή» στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας ο πρώην Νο1 καταζητούμενος της Scotland Yard!

Αιτήθηκε «μεταγραφή» στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας ο πρώην  Νο1 καταζητούμενος της Scotland Yard!

Μεταγραφή για τις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας έχει αιτηθεί ο Ελληνοκύπριος Μιχάλης Βουδούρης, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο παρουσιαζόταν ως ο Νο 1 καταζητούμενος στην λίστα της Scotland Yard.

Ο 47χρονος επιχειρηματίας σύμφωνα με την Υπηρεσία Φυλακών της Σκοτίας έχει αιτηθεί «μετάθεσή» του στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου. Βέβαια, για να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο ο Βουδούρης θα πρέπει να συγκατατεθούν και οι κυπριακές αρχές. 

Σύμφωνα με την Daily Record, ο Βουδούρης φέρεται να είπε σε φίλους του ότι μέρος της συμφωνίας του με τους δημόσιους κατήγορους είναι η μεταφορά του στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και ότι θα βρίσκεται στο νησί μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Προφανώς ο Βουδούρης προσβλέπει σε γρηγορότερη αποφυλάκισή του. Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκιση. 

Ο Βουδούρης κρυβόταν  στα κατεχόμενα μαζί με την οικογένειά του. Είχε διαφύγει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από την καταδίκη του (τον εντόπισαν εκεί δημοσιογράφοι της Sunday  Mail) και πριν την ανακοίνωση της ποινής του για απάτη πολλών εκατομμυρίων στερλινών σε βάρος του βρετανικού Δημοσίου. 

Σύμφωνα με τα όσα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline, ο Μιχάλης Βουδούρης, φερόταν  να έχει ξεπλύνει περισσότερα από 10.000.000 λίρες στην Γλασκόβη, ενώ συνελήφθη για υπόθεση απάτης ΦΠΑ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στην οποία είχε διαφύγει.

Για 14 μήνες, θεωρείτο ως ένας από τους πιο διαβόητους φυγάδες στη Σκωτία, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν συνελήφθη από τις κατοχικές αρχές.

Ο Μιχάλης Βουδούρης σύμφωνα με το βρετανικό δικαστήριο οικειοποιήθηκε 10,3 εκατ. στερλίνες από μη καταβολή του ΦΠΑ. Ο ίδιος είχε ομολογήσει τη διάπραξη του αδικήματος και οι αρχές της Σκωτίας πιστεύουν ότι τα χρήματα έχουν τοποθετηθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελβετία.

Ο Μιχάλης Βουδούρης, ξόδεψε μία ολόκληρη περιουσία για να ικανοποιήσει τον μυστικό του δεσμό με την ερωμένη του, Στέισι Κόρτι, στην οποία αγόρασε ένα σπίτι αξίας £250,000 μία BMW £35,000 και ένα ρολόι, Rolex, αξίας £10,000.

Μάλιστα σε επίσκεψη του σε χρυσοχοείο του Εδιμβούργου, είχε πάρει μαζί του μία θήκη παπουτσιών, γεμάτη μετρητά, για μία επιχείρηση, που χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Βουδούρης για να ξεπλένει εκατομμύρια.

Ο παράνομος δεσμός του Μιχάλη Βουδούρη, έγινε γνωστός όταν η ερωμένη του προσκόμισε στοιχεία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γλασκόβης, κατά τη διάρκεια της δίκης του δικηγόρου και της λογίστριας του, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα £1.8 εκατομμυρίων.

Η εταιρεία , η οποία υποτίθεται διευθυνόταν από τον Ρόνι Ντέκερ και τον Μοχάμεντ Σαρφράζ, προχωρούσε σε ψευδείς δηλώσεις στο ΦΠΑ, για μία σειρά συναλλαγών που έγιναν στην Ευρώπη.

Από τις έρευνες που έγιναν, προέκυψαν κατηγορίες εναντίον του Μιχάλη Βουδούρη, της 47χρόνης συζύγου του Χρυστάλλας και του πεθερού του Νίκου Σάββα.

Ο Μιχάλης Βουδούρης αντιμετώπιζε κατηγορίες για ξέπλυμα £48.25 εκατομμυρίων, αλλά παραδέχθηκε ενοχή για £10. εκατομμύρια, μετά από συμφωνία που έγινε μεταξύ των αρχών και της οικογένειας του, η οποία προνοούσε ότι θα απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του και του πατέρας της.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top