ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Τι δεν καταλαβαίνεις; Σήμερα είναι οι αλλοδαποί αύριο θα είσαι ΕΣΥ ανόητε

Τι δεν καταλαβαίνεις; Σήμερα είναι οι αλλοδαποί αύριο θα είσαι ΕΣΥ ανόητε

Πώς είναι εκείνη η κυπριακή έκφραση που δηλώνει ότι κάποιος δεν είναι με τίποτα ευχαριστημένος; Δεν βρίσκεται η ίσια μας; Δεν ξέρω ποιος την επινόησε ή από που προέρχεται αλλά όποιος το σκέφτηκε χτύπησε κέντρο, δεν υπάρχει πιο εύστοχη φράση να περιγράψει την τρικυμία που μαίνεται εντός του κρανίου του μέσου αθκιασερού Κυπραίου δικαστή, ενόρκου και δήμιου των σόσιαλ μίντια.

Ξέρω-ξέρω το να ασχολείται κάποιος με τους χαμένους κρίκους της εξέλιξης είναι σαν να κλέβεις εκκλησία ή low hanging fruit που λέει και ο φίλος μου ο Ψυλλίδης (btw τα podcast του είναι άχαστα) όμως πιστέψτε με, όταν μέσω της δουλειάς βουτάς καθημερινά μέσα στον ιντερνετικό βόθρο δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι διαχείρισης - άσε που χρειάζεται που και που να διασκεδάζει λίγο το πλάσμα, δεν συμφωνείτε;

Το ότι υπάρχει εκεί έξω ένας τοξικός, σκατόψυχος όχλος έτοιμος να κρίνει, να χλευάσει, να βρίσει, να υποτιμήσει, να ειρωνευτεί, να επιτεθεί, ακόμα και να απειλήσει όποιον ή ότι δεν υπάγεται στη διαστρεβλωμένη (και σαφώς υπερεκτιμημένη) άποψή τους για τη νόρμα, είναι λίγο-πολύ γνωστό σε οποιονδήποτε με στοιχειώδη νοημοσύνη και ένα κινητό ή λάπτοπ. Αυτή η στρατιά των ηλιθίων που στην προ-ίντερνετ εποχή δεν θα τους απηύθυνε ποτέ και κανείς τον λόγο -όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Έκο- όση νοημοσύνη τους λείπει την αναπληρώνουν σε άπλετο χρόνο για να σχολιάζουν σχεδόν κάθε γαμημένο ποστ ή είδηση που εμφανίζεται στο timeline τους - από την πίτσα που δεν είχε τον έξτρα ανανά που παρήγγειλαν (φυσικά και τρώνε πίτσα με ανανά) μέχρι το αγαπημένο πασατέμπο των απανταχού κρουσμένων: τους μετανάστες.

Ένα από τα προσφιλή τους “επιχειρήματα” (και χρησιμοποιώ τον όρο χαλαρά γιατί ο περισσότερο ταιριαστός “ξερατά” ίσως θεωρηθεί ότι υποβαθμίζει το επίπεδο του άρθρου) που εμφανίζεται κάτω από ΚΑΘΕ ποστ, είδηση ή σχόλιο που αφορά το μεταναστευτικό ή οποιονδήποτε αλλοδαπό μη-χριστιανό με σκουρόχρωμη επιδερμίδα είναι ότι προσφέρεται δυσανάλογη σημασία και φροντίδα στους ξένους απ’ ότι στους γηγενείς. “Αν ήταν Κυπραίος θα τον αφήνατε να πεθάνει της πείνας” διαβάζεις πολύ συχνά κάτω από είδηση που αφορά έκκληση βοήθειας για κάποια φτωχή οικογένεια αλλοδαπών. Ουδέν αναληθέστερο φυσικά γιατί όσοι βοηθούν γενικά το κάνουν για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ έχει ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Οι τελευταίες αφορούν μόνο τους ΕΛΑΜίτες που διαφημίζουν αιμοδοσία μόνο για Έλληνες (μη τυχόν και λερωθεί το γνήσιο ελληνικό αίμα αγνοώντας προφανώς ότι παραμένει νοθευμένο εδώ και αιώνες σαν τις μπόμπες που πίνουν κι έχουν κάψει τα ελάχιστα εναπομείναντα εγκεφαλικά τους κύτταρα) ή όταν πήγαν σε δημοτικό της Πάφου να μοιράσουν μπουφάν “μόνο σε ελληνόπουλα” και πήραν τον μπούλο με συνοπτικές διαδικασίες. “Παίρνουν τα παχυλά επιδόματα ενώ υπάρχουν Κυπραίοι που δεν έχουν να φάνε”. “Συλλαμβάνετε τους ντόπιους με το παραμικρό ενώ αφήνετε τους αλλοδαπούς εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι”. “Είναι οι Κύπριοι που πέφτουν θύματα ρατσισμού και διακρίσεων” και άλλα τέτοια βαρύγδουπα που ακούγονται βαρυσήμαντα στα αυτιά κάθε απελπισμένου αλλά στην πραγματικότητα είναι ακραιφνείς, γνήσιες, ανόθευτες, καθαρόαιμες μαλακίες.

Νομίζετε πως όλος αυτός ο όχλος βγαίνει κάθε τρεις και λίγο με τους πυρσούς και τις τσουγκράνες (σε λίγο και με άσπρες ρόμπες και κουκούλες και φλεγόμενους σταυρούς) επειδή στ’ αλήθεια νοιάζεται για τους φτωχούς και πεινασμένους συμπατριώτες του; Νομίζω πως και ο πλέον αφελής δεν είναι τόσο αφελής ώστε να πιστέψει κάτι τέτοιο.
Πριν από δύο μέρες το ThemaOnLine δημοσίευσε την περίπτωση μιας γυναίκας που ζει με τη νύφη της και τα δύο ανήλικα παιδιά της (όλοι Κύπριοι και όλοι με ψυχολογικά προβλήματα) κάτω από άθλιες συνθήκες και αβοήθητες σε ένα αχούρι στη Λεμεσό, δημοσιεύοντας πραγματικά σοκαριστικές φωτογραφίες από τον χώρο. Από τη στιγμή που είναι Κύπριοι (όπως επισημαίνεται στο αρχικό ποστ που βασίστηκε το ρεπορτάζ μη τυχόν και θεωρηθεί ότι είναι τίποτα αλλοδαποί και τους πάρουν με τις πέτρες) θα περίμενε κανείς μια επίθεση αγάπης, κατανόησης και προσφοράς βοήθειας, σωστά;

Διαβάστε τις ομορφιές κάτω από το σχετικό ποστ στο Facebook (διατηρήθηκε η αυθεντική σύνταξη και ορθογραφία) :

“Άλλο φτώχεια και άλλο το βρώμικα αν το καθαρίσουν θα είναι εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που μας δείχνουν τώρα στο Facebook την τεμπελιά δεν θα την πληρώνει το κράτος Δηλαδή εμείς

“Απο οτι ειδα στις φωτο πολυ απλα θελει ενα γενικο καθαρισμα συμαζεμα τα αχρηστα να πεταχτουν και μονο τα χρησιμα να μεινουν πολυ απλα ειναι τεμπελες και μονο να κλαινε”

“Ας κάτσουν να καθαρίσουν και ας μην επικαλούνται ψυχολογικά για να τους φέρει το γραφείο ευημερίας καθαρίστρια! Όλα για το βόλεμα!”

“Δεν εχει καμια σχεση η βρωμια που επικρατη στο συγκεκρυμενο σπιτι με την φτωχια και δεν φταιει το γραφειο ευημεριας για το κυλητσιρκο τους ....αλιμονο αν οσοι επικαλουντα ψυχολογικα προβληματα το κρατος να τους πληρωνε”

“Άλλο φτώχεια και άλλο η ακαθαρσία και η ακαταστασία..Δυο γυναίκες στο σπίτι θα μπορούσαν τουλάχιστον να έβαζαν μια τάξη στο σπίτι.”

"Πρώτα δεν ξέρω αν είναι υπαρκτές αυτές οι δύο κυρίες . Μετά ας κάτσουν να καθαρίσουν και να συγιρισουν ένα χώρο και μετά να μπαίνει φωτογραφία. Άλλο φτώχεια και άλλο γυφτιο"

"Η πεθερά να κάτσει σπίτι να καθαρίζει και να προσέχει τα μωρά τζιαι η νύφη να σηκωθεί τζιαι να πάει δουλειά... δουλειές πολλές όρεξη να έσιη"

Αντί λοιπόν για συμπόνια και βοήθεια προς τις Κύπριες γυναίκες και τα δύο ανήλικα παιδιά που υποφέρουν ο γνώριμος σκατόψυχος όχλος (που κάνει περίπου στο 90% overlap με αυτόν που περιέγραψα παραπάνω - οι ίδιες Παναγίτσες και ελληνικές σημαίες στα προφίλ) ... προσφέρει απλόχερα καχυποψία, μίσος, ειρωνεία, χλευασμό και άκρατο σεξισμό (είναι γυναίκες οπότε πρέπει να καθαρίσουν).

Γι’ αυτό σας λέω, αυτή η λεγεώνα των ηλιθίων χέστηκε για τον συνάνθρωπό τους, είτε γεγενή είτε αλλοδαπό. Είναι απλά μια μίζερη, αξιολύπητη, σκατόψυχη φάρα που έχει γαλουχηθεί με μίσος, περιφρόνηση, καχυποψία και υπεροψία προς τον φτωχότερο και πιο αδύναμο και ακριβώς το ίδιο μεταλαμπαδεύει στην επόμενη γενιά που έχει την ατυχία να προέρχεται απ’ αυτή.

Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με τον φασισμό, ειδικά εάν είστε Κυπραίοι μεν αλλά φτωχοί, ανήμποροι, ανάπηροι, αδύναμοι, γενικά ευάλωτοι. Μπορεί να ακούγονται σαν μουσική στ’ αυτιά σας όλες αυτές οι παπαριές σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και αλλοδαπών, αλλά ούτε για μια στιγμή να πιστέψετε ότι ο φασιστικός όχλος σας θεωρεί ίσους ή ισάξιους. Κάποια στιγμή θα στραφεί και εναντίον ΣΟΥ, είτε γιατί παίρνεις κάποιο επίδομα που το θέλει κι αυτός, είτε γιατί χρειάζεσαι βοήθεια που πιστεύει ότι δεν αξίζεις, είτε γιατί δεν του επιτρέπεται να βρίζει, να παρενοχλεί ή να χουφτώνει χωρίς επιπτώσεις.

Και θα το κάνει. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η φύση του. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top