ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η λέξη που ψάχνεις είναι «παιδοβιαστής»

Η λέξη που ψάχνεις είναι «παιδοβιαστής»

Η εικόνα που πρέπει να έχει ο μέσος Έλληνας και ο μέσος Κύπριος πολίτης για τη χώρα του λογικά πρέπει να αντιστοιχεί σε έναν παράδεισο όπου οι πολιτικοί είναι ικανότατοι, η διαφθορά ανύπαρκτη, οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν από ψυχωτικούς πρώην, οι θέσεις πάρκινγκ των αναπήρων δεν καταλαμβάνονται από άσχετους και φυσικά ευυπόληπτοι, συντηρητικοί και θεοσεβούμενοι οικογενειάρχες δεν βιάζουν 12χρονες.

Αλλιώς δεν θα έπεφταν από τα σύννεφα συχνότερα κι απ’ τις ροχάλες του Σούπερμαν.

Κατ’ αρχάς ο Ηλίας Μίχος (το τέρας έχει όνομα και πρέπει να χρησιμοποιείται) το κτήνος του Κολωνού που βίαζε και εξέδιδε σε άλλα κτήνη ένα 12χρονο παιδί, δεν είναι ούτε “παιδεραστής”, ούτε “παιδόφιλος” ούτε κάποιος άλλος ξεπερασμένος όρος-απολίθωμα από εποχή που ήταν οκ να βιάζεις παιδιά ή τουλάχιστον όταν σε έπιαναν δεν έπεφτε πάνω σου ολόκληρο το δικαστικό σύστημα σαν βαριοπούλα (φυσικά και υπήρξε τέτοια εποχή σε Ελλάδα και Κύπρο και δεν είναι τόσο μακρινή όσο νομίζετε) αλλά παιδοβιαστής. Ούτε “έρωτα” κάνεις σε ένα παιδί, ούτε “φίλος” του είσαι. ΒΙΑΣΜΟΣ λέγεται και είναι πραγματικά να απορείς γιατί είναι τόσο δύσκολο να εμπεδωθεί. Ίσως γιατί αυτή η κοινωνία που τώρα πέφτει από τα σύννεφα αναπολεί τις εποχές που μπορούσες να τα ρίξεις όλα στο “πουτανάκι που τα ήθελε ο κώλος του” και να τη γλιτώσεις - αν όχι ολόκληρη, σίγουρα ένα σεβαστό macho κομμάτι της. Βέβαια θα μπορούσε να πεταχτεί ο Μπαμπινιώτης από κάπου και να υπερασπιστεί τον “παιδεραστή” (τον όρο ρε σεις, μα που πήγε το μυαλό σας;) ως σωστά ελληνικά αλλά νομίζω πως μετά την ιστορία με τον καταδικασμένο παιδοβιαστή Λιγνάδη και το Αρσάκειο, θα το σκεφτεί καλά πριν ανοίξει ξανά το στόμα του.

Τα περισσότερα ελλαδικά και κυπριακά media έχουν την τάση να ακολουθούν τους τύπους, την όποια δεοντολογία και αυτό που θεωρείται “σωστό” σχεδόν πάντα για τους λάθος λόγους. Για παράδειγμα, τους πήρε πολλές δεκαετίες, ατέλειωτο κράξιμο και πολλαπλές καταδίκες από δημοσιογραφικές ενώσεις και επιτροπές δεοντολογίες ώστε να περιορίσουν τουλάχιστον τη ρομαντικοποίηση των γυναικοκτονιών και τους εγκληματικά ηλίθιους “τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε” τίτλους, πόσα χρόνια λέτε θα τα πάρει να μάθουν επιτέλους ότι μια 12χρονη δεν “ΠΗΓΕ” με “ΠΕΛΑΤΕΣ” αλλά βιάστηκε κτηνωδώς και επανειλημμένα από δίποδα κτήνη που μόνο κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται άνθρωποι; Ότι ένα παιδί δεν είναι δυνατό να “συνευρεθεί επί πληρωμή” με ενήλικες, ούτε “συνουσιάζεται”, ούτε “προβαίνει σε ερωτικές πράξεις”; Ότι δεν “ανέβαζε τα βίντεο σε ροζ σάιτ” αλλά διακινούσε βίντεο με βιασμούς παιδιού (η “παιδική πορνογραφία” ακόμα ένας -εκ του πονηρού- όρος που υπονοεί συναίνεση). Είναι βιασμός, βιασμός και βιασμός. Αλλά είπαμε, βρίσκουν πάντα το κατάλληλο θέμα να το παίξουν ισαποστάκηδες, σαν εκείνους τους αξιολύπητους, θλιβερούς δήθεν δικαιωματιστές που δεν βλέπουν βιασμούς και σφαγές στην Ουκρανία αλλά “είναι με την ειρήνη και τον άνθρωπο”. Ή αυτούς που αντιδρούν ακόμα και στη χρήση του όρου “παιδοβιαστής” με το ίδιο σκεπτικό που απορρίπτουν και την “γυναικοκτονία”: “με αυτούς τους νεωτερισμούς θα μας κάνετε να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε ρε κουμπάρε”. Αλήθεια, πώς να αντικρούσεις ένα τέτοιο επιχείρημα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το προφίλ του παιδοβιαστή (το Google Docs εξακολουθεί να κοκκινίζει τη λέξη και να προσπαθεί μάταια να μου το αλλάξει σε “παιδεραστής”) που φαίνεται να ήταν -μέχρι να συλληφθεί- ένα αυτό που λέμε “ευυπόληπτο μέλος της τοπικής κοινωνίας”, καλά δικτυωμένος με τη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία, με αμέτρητες φωτογραφίες με πολιτικούς, παπάδες, εικόνες και ελληνικές σημαίες. Ζούσε δηλαδή με το τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια ως ένας τυπικός συντηρητικός νοικοκυραίος 50άρης που ταυτίζεται με την στερεοτυπική εικόνα του φωνακλά, φιγουρατζή και φαφλατά Ελληναρά ξερόλα που κυριαρχεί στην pop κουλτούρα (αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή). Αυτό το lifestyle έδωσε την αφορμή σε μερικά ακραία γίδια να τσουβαλιάσουν ως παιδοβιαστές όλη τη Νέα Δημοκρατία, την “επάρατη Δεξιά”, την Εκκλησία και τους χριστιανούς ορθόδοξους μοιράζοντας πιστοποιητικά ηθικού πλεονεκτήματος αριστερά και πιο αριστερά, παραβλέποντας φυσικά ότι περισσότεροι που επευφημούν τους Ρώσους βιαστές και δολοφόνους δεν είναι και τόσο δεξιοί ούτε και πολύ φανατικοί χριστιανοί. Και γιατί να απολογηθούν Ρώμας, Πατούλης και άλλοι επώνυμοι Νεοδημοκράτες που πόζαραν μαζί του; Εδώ κοτζάμ Πρώτη Κυρία, η Rosalynn Carter έχει φωτογραφία με τον John Wayne Gacy, ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας του Σικάγο και δραστήριο στέλεχος των Δημοκρατικών (of all people!), χωρίς να γνωρίζει ότι ο τύπος είχε σκοτώσει και θάψει σε διάφορα σημεία του σπιτιού του 33 αγόρια και νεαρούς άντρες.

Από την άλλη πάλι δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το φαύλα βασίλεια των κομμάτων και της οργανωμένης Εκκλησίας τραβάνε τύπους σαν τον Μίχο - άλλωστε ποια καλύτερη κάλυψη για έναν παιδοβιαστή από έναν θεσμό που ουκ ολίγες φορές παρείχε κάλυψη και ασυλία σε ρασοφόρους παιδοβιαστές; Σου λέει τόση δικτύωση με κομματικούς και παπαδαριό το πρώτο πράγμα που θα πει ο κόσμος έτσι και με πιάσουν είναι “μα αυτός; ο εθνικόφρων οικογενειάρχης και καλός χριστιανός; Αποκλείεται!”

Και μαντέψτε. Αυτό ακριβώς είπαν!

Τουλάχιστον το επόμενο τέρας ας μοιάζει επιτέλους με ένα ώστε να σταματήσουν να πέφτουν οι υπόλοιποι νοικοκυραίοι από τα σύννεφα...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top