ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλό το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Αρχιεπισκοπικές – Καθαρά πρώτος ο Αθανάσιος - Ποιοι δίνουν μάχη για το Τριπρόσωπο

Χαμηλό το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Αρχιεπισκοπικές – Καθαρά πρώτος ο Αθανάσιος - Ποιοι δίνουν μάχη για το Τριπρόσωπο

Το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, κατέδειξε η δεύτερη δημοσκόπηση του Omega που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης (30/11).

Ειδικότερα και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, το 43% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενώ το 18% λίγο. Στην αντίπερα όχθη, μόλις το 16% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πολύ για τις εκλογές και ένα 23% αρκετά.

Μάλιστα, ανά ηλικία το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές, καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 18-34.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου, το 55% ερωτηθέντων δηλώνει ότι μάλλον θα ψηφίσει, σε αντίθεση με το 23% που δηλώνει ότι μάλλον δεν θα ψηφίσει.

Πρώτος ο Αθανάσιος – Μάχη για Τριπρόσωπο

Στο ερώτημα ποιον από τους υποψήφιους για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο προτιμούν, το 22% εκφράζει στήριξη στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, το 15% στον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ενώ για την τρίτη θέση στο Τριπρόσωπο αναμένεται πως θα δώσουν μάχη οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος και Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, οι οποίοι λαμβάνουν 9% και 7% αντίστοιχα.


Η ίδια σειρά κατάταξης, αλλά με μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφεται ανάμεσα στους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top