ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντοπίστηκε στην Κερύνεια το ασιατικό κουνούπι τίγρης

Εντοπίστηκε στην Κερύνεια το ασιατικό κουνούπι τίγρης

Εντοπίστηκε στην Κερύνεια το ασιατικό κουνούπι τίγρης μετά από ειδικές παγίδες κουνουπιών που είχαν στηθεί σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο.

Δημοσιεύματα αναφέρονται σε ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το αρμόδιο «τμήμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». Προστίθεται ότι το εν λόγω κουνούπι προκαλεί δάγκειο πυρετό, κίτρινο πυρετό, και έχει ιδιαίτερα αλλεργικές αντιδράσεις στου ιούς του Δυτικού Νείλου, ιούς Zika και Chikungunya.

Το «υπουργείο υγείας» σημειώνει ότι τα κουνούπια αυτά μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να ευδοκιμήσουν σε μικρές λακκούβες. «Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους χώρους αναπαραγωγής και διαβίωσης στο σπίτι, τον κήπο, το μπαλκόνι μας και να λάβουμε απλές προφυλάξεις εκεί». Προσθέτει ότι τα πιάτα κάτω από τις γλάστρες, οι διακοσμητικές πισίνες, το νερό που αφήνουμε για τα ζώα είναι οι πιο εύκολοι τόποι αναπαραγωγής αυτών των κουνουπιών και χρειάζεται ν’ αλλάζουμε αυτά τα νερά μια φορά την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top